Ozonul medical – Un adjuvant puternic in chimioterapia si radioterapia cancerului

Ozonul medical – Un adjuvant puternic in chimioterapia si radioterapia cancerului

grandismedozon-blog834.jpg

Ozonul medical este un adjuvant puternic in chimioterapia si radioterapia cancerului si mulți clinicieni pledează pentru utilizarea acesteia ca metodă complementară în tratamentul cancerului. Citiți mai jos despre beneficiile ozonului medical.

Încă în anul 1931, biochimistului și fiziologului german Otto Heinrich Warburg i-a fost acordat Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină „pentru descoperirea naturii și modului de acțiune a enzimelor respiratorii”.

Warburg a observat că celulele tumorale prezintă rate extrem de mari de glicoliză, calea metabolică în care glucoza este transformată în piruvat. (Este cel mai simplu cetoacid, baza conjugată lui este ionul piruvat, important în metabolismul energetic.)

Această lucrare a deschis calea către cercetările sale ulterioare în fiziologia plantelor și oncologie, o împerechere aparent improbabilă care în cele din urmă a devenit unită în ceea ce este cunoscut sub numele de efectul Warburg.

Deși mecanic observațiile sale nu au legătură, un nou studiu publicat în „Nature Communications” confirmă și evoluează cercetările sale inovatoare în mecanismele din spatele creșterii celulelor canceroase.

Celulele sănătoase ale corpului uman funcționează prin arderea glucozei în oxigen (respirație aerobă) pentru a furniza energie; prin contrast, celulele tumorale fac la fel prin respirația anaerobă (fără oxigen). Produsele reziduale sunt dioxid de carbon și apă. Dacă la nivel celular nu există oxigen suficient, arderea va fi incompletă și se va forma monoxid de carbon și acid lactic.

Corpul nu poate scăpa cu ușurință de monoxid de carbon; acesta este un inhibitor competitiv pentru oxigen si împiedică legarea hemoglobinei de oxigenul proaspăt din plămâni, iar temperatura corpului scade.

Acidul lactic se poate acumula în sistem, atenuând căile de transmitere a semnalelor nervoase, în cele din urmă cristalizându-se și provocând degenerări, pe măsură ce apa corpului devine tot mai poluată (murdara). De fapt, ceea ce este necesar în acest caz, este ca mai mult oxigen să intre și să oxideze aceste toxine. Dacă nu este disponibil, atunci reziduurile toxice se acumulează. Sângele va purta o încărcătură grea de reziduuri, iar limfa va deveni tot mai murdară. În cele din urmă, toxinele vor fi depozitate în țesutul adipos (grăsime), iar greutatea corpului va crește. Numărul radicalilor liberi va crește, pe măsură ce toxinele interferă cu mecanismele normale ale enzimelor neutralizante pentru curățarea lor.

Ca rezultat va apărea boala. Sute de boli cu denumiri diferite în medicină sunt de fapt simptomele acestei afecțiuni care este o „acumulare toxică”– pentru care cauza de bază în esență este hipoxia, sau lipsa oxigenului la nivel celular.

Hipoxia – cauza bolilor degenerative la nivel fizic

Cancerul este o afecțiune în care celulele corpului încep să se dividă fără control, invadând alte țesuturi, astfel împiedicând funcțiile normale ale corpului.

Se știe că medicina a recurs la diferite terapii precum: intervențiile chirurgicale, chimioterapia și radioterapia, fiind cele mai cunoscute tratamente oncologice.

Aceste proceduri însă cauzează efecte secundare la pacienții afectați de cancer, precum osteonecroza maxilarului, căderea părului, senzația de greață și voma, astenie, oboseala, schimbări în greutate, etc.

De asemenea, radioterapia în zona capului și gâtului poate cauza numeroase efecte secundare în țesuturile cavității orale, generând ulcerații, necrozarea mucoaselor, cu expunerea osului necrotic, în unele cazuri fiind însoțite de ușoare parestezii.

În ultimele decenii, reviste prestigioase de specialitate au publicat numeroase articole despre capacitatea ozonului de a induce leziuni directe asupra celulelor tumorale și, de asemenea, de a îmbunătăți efectele radioterapiei (RT) și chimioterapiei (CT).

Prin urmare, mulți clinicieni pledează pentru utilizarea acesteia în tratamentul cancerului. Cu toate acestea, aceste studii au fost efectuate in vitro în laborator și unele chiar asupra animalelor. Ca atare, efectul ozonului asupra celulelor tumorale s-a demonstrat în condiții foarte diferite de cele folosite în timpul ședințelor clinice de ozonoterapie. În practica clinică, de obicei, ozonul nu intră în contact direct cu celulele tumorale; adică, ozonul nu exercită un efect direct; efectele sale multiple sunt mediate de mesageri secundari, cum ar fi peroxidul de hidrogen și alți peroxizi de ozon.

În afară de aceasta, mecanismul indirect de acțiune al ozonului stimulează mecanismele de adaptare care pot induce modulații în organism, cu efect asupra sistemului imunitar, a fluxului sanguin și oxigenării și stresului oxidativ.

Sugestia acestor studii este ca efectele directe si indirecte ale ozonoterapiei au un potențial extrem de benefic în terapia anti – cancer.

Ca măsură terapeutică, utilizarea ozonul medical regenerează țesutul și mucoasa bucală, ceea ce este legat de capacitatea de a mari fluxul de sânge către țesuturi, ceea ce se traduce într-un aport mai mare de oxigen. Acest lucru se datorează capacității de revitalizare și oxigenare a ozonului în fața hipoxiei tumorale, împreună cu leziunile care apar în zonele unde a fost aplicata RT. În același mod, osteonecroza mandibulară poate fi produsă prin medicația chimioterapeutică într-o anumită doză.

Totodată modularea activității celulare antioxidante prin realizarea unei reechilibrări directe a sistemului celular de oxidare-reducere favorizează eliminarea radicalilor liberi și a altor specii reactive de oxigen, care se găsesc în cantități mai mari decât cele normale în timpul proceselor cancerigene, radicalii liberi fiind un factor esențial care duce la schimbări permanente și nocive, cum ar fi moartea celulara, carcinogeneza și fibroza.

Astfel, s-a demonstrat științific că oxigenarea și capacitatea de anti-oxidare a ozonului medical este eficientă în înlăturarea efectelor secundare menționate, datorită capacității ozonului medical de a distruge celulele canceroase și a stimula proliferarea celulară, totodată producând vindecarea țesuturilor afectate, atenuând simptomele.

La Clinica GRANDISMEOZON ozonoterapia este practicată în ca metodă de tratament complementară în chimioterapie și radioterapie, care favorizează vindecarea pacienților, fără riscuri asupra evoluției bolii, cu efect de îmbunătățire a calității vieții pacienților afectați.

Efectele ozonului medical în calitate de tratament complementar în chimioterapie și radioterapie:

  • Datorită creșterii oxigenării tumorii, ozonul corectează hipoxia celulelor tumorale, reduce agresivitatea tumorii și scade de trei ori rezistența ei față de radioterapie;

  • Prin intermediul creșterii fluxului sanguin, reduce simptomele secundare ale chimioterapiei și radioterapiei, ameliorând astenia;

  • Produce un efect anti-inflamator, imuno-modulator și revitalizant care stimulează sistemul de apărare al imunității. Totodată, în cazul intervențiilor chirurgicale contribuie la recuperarea mai rapidă a pacienților;

  • Favorizează eliminarea radicalilor liberi și a altor specii reactive de oxigen, care în cancer se găsesc în cantități mai mari în corp, reducând din efectul nociv al stresului oxidativ.

Totuși, ozonul nu este o pastila de aur, dar este un instrument puternic care poate ajuta corpul sa-și redobândească sănătatea. În cele din urmă, sistemul imunitar este cel care va însănătoși corpul, or sistemul imunitar este controlat de mezencefal, sistemul limbic, prin intermediul timusului. Sistemul limbic constă dintr-o serie de structuri cerebrale aflate deasupra fluxului cerebral și îngropate sub cortex. Structurile sistemului limbic sunt implicate în multe dintre emoțiile și motivațiile noastre, mai ales cele legate de supraviețuire și sunt responsabile de controlarea mai multor funcții din corp. Unele dintre acestea răspund de interpretarea răspunsului emoțional, de păstrarea amintirilor și de reglarea hormonilor.

Dacă apare o disfuncție la nivelul emoțiilor (de ex. emoții blocate), sistemul imunitar este suprimat. În concluzie, este important să înțelegem că orice boală gravă are la baza o componentă emoțională și dacă acest lucru nu este abordat, atunci orice tratament la nivel fizic va avea un efect minor sau nici un efect.



Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.




Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.