fbpx

SERVICII PREMIUM

Chirurgie
dentară

Chirurgia dentară este o ramură complexă a stomatologiei, menită să rezolve complicațiile dentare care pot afecta starea de sănătate sau funcționarea corectă a dinților.

Pentru că suntem o clinică de stomatologie holistică, punem accentul pe opțiunile de tratament chirurgical minim invaziv si atraumatic. Cel mai întâlnită practică de chirurgie dentară în cadrul clinicii Grandismedozon este în cazul extracțiilor dentare, extracțiilor molarilor de minte incluși sau semi-incluși, intervențiilor chirurgicale parodontale, odontectomii, rezecții apicale, chistectomii, implantologie dentară, etc.

Chirurgie dentară

Chirurgie dento-alveolară

Chirurgia dento-alveolară permite rezolvarea unor probleme complicate ce au ca punct de plecare sistemul dento-maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molarii de minte incluși sau semi-incluși, caninii incluși, extracții dentare dificile, abcese periosoase cu punct de plecare dentar, tratament chirurgical preprotetic, augumentari osoase, sinus lift, etc.

Clinica Grandismedozon oferă următoarele intervenții chirurgicale:

 • Extracția dentară simplă;
 • Extracția dentară chirurgicală;
 • Extracție de resturi radiculare superficiale, profunde;
 • Rezecție apicală;
 • Chiuretaj perapical;
 • Extirpare de chisturi;
 • Incizie abcese;
 • Chirurgie preprotetică: alveolectomie, alveoplastie, frenectomie, excizie și repoziționare țesut;
 • Expunerea chirurgicală a unui dinte neerupt;
 • Odontectomia dinților incluși și semi-incluși;
 • Chiuretaj parodontal în câmp deschis (operație cu lambou);
 • Chirurgie parodontalăregenerativă;
 • Chirurgie plastică parodontală: alungire de coroană clinică, creșterea volumului și a lățimii gingiei keratinizate, acoperire de recesuri (retracție gingivală);
 • Implantologie dentarăsi augmentare osoasa;
 • Augmentare de sinus (sinuslifting);

Terapia cu celule Autologe PRF

Una dintre noile terapii curente de regenerare a defectelor osoase maxilare aplicate cu succes în implantologie și chirurgie orală este folosirea concentratelor plachetare (trombocitare). Acestea sunt reprezentate de fracțiunea trombocitarã a sângelui autogen (adică vine de la corpul propriu al pacienților), care obținutã prin diferite modalități de centrifugare este apoi inseratã la nivelul defectului osos sau leziunii epiteliale.

În urma centrifugării probei sanguine va rezulta separarea elementelor figurate neimplicate în regenerare (eritrocite) de elementele bioactive terapeutic (trombocite, fibrinã, plasmã, leucocite, factorii de creștere etc.). Utilizarea acestora oferẵ avantajul de a îmbogăți zona afectatã cu elemente sanguine responsabile de regenerare și de a favoriza procesul de reparație, stimulând și grăbind astfel vindecarea.

Fibrina Bogatã în Trombocite și Leucocite (L-PRF) este grefa de regenerare #1 utilizată în clinica Grandismedozon pentru chirurgia maxilo-facială, creșterea osului și regenerarea osoasă.

L-PRF este 100% autogen și este 100% derivat din sângele pacientului este utilizată ca o matrice perfectă de grefare, inițiază o creștere densă, sănătoasă și incredibil de robustă a oaselor, ori aceasta și este scopul unui grefe de os sau țesut.

Procedeul de centrifugare are drept rezultat obținerea unui strat subțire, comprimat de fibrină, care este puternic, flexibil și potrivit pentru suturare. Această rețea naturală de fibrină este bogată în plachete, factori de creștere si citokine, toate derivate din trombocitele și leucocitele sanguine, care împreunã conlucrează în vederea producerii angiogenezei (formarea vaselor noi de sânge),  a modificării metabolismului și fiziologiei zonei operate. Conform studiilor și datelor clinice, prezența acestor proteine ​​stimulează o regenerare mult mai calitativa și produce o vindecare rapidă, în special în primele șapte zile după aplicare. În plus, această rețea promovează o migrație și o proliferare mai eficientă a celulelor fără a fi necesară complimentarea cu aditivi chimici și reduce complicațiile post-operatorii într-o multitudine de intervenții terapeutice de regenerare osoasã și de țesut moale cum ar fi:

 • Regenerarea osoasa ghidată (GBR),
 • Regenerarea țesuturilor ghidată (GTR),
 • Proceduri de sinus lifting,
 • Intervenții de prezervare alveolarã consecutiv extracției dentare,
 • Operații parodontale pentru tratamentul retracțiilor gingivale,
 • Proceduri de regenerare ale defectelor intra-osoase parodontale,
 • Proceduri de regenerare ale defectelor osoase peri-implantare etc.

Terapia cu celule L-PRF este o tehnologie extrem de eficientă, benefică și sigură, deoarece este produsă din propriul sângele al pacienților, făcând-o astfel 100% naturală, cu rezultate excelente dovedite științific.

Dr. Andrei Pîrgari, specialist în implantologia dentară explică:

”Cele mai bune rezultate sunt cele create din propriile materiale biologice ale corpului și, sincer, sunt cele mai simple și mai sigure de creat și folosit. Când urmăm natura și biologia naturală a corpului nostru, este logic să fim în siguranță și să evităm orice aditiv fabricat.

Chirurgie parodontală regenerativă

Parodontita sau boala parodontală este o afecțiune autoimună, sistemică de etiologie complexă, caracterizată prin infecții localizate și afecțiuni inflamatorii care afectează în mod direct structurile de susținere a dinților.

Etiologia apariției bolii parodontale este complexă și încă incomplet înțeleasă, una din cauzele cel mai des invocate în apariția acestei boli sunt așa-numiții factori biologici ai dezvoltării bolii.

Anumite microorganisme, care se lipesc de suprafața dintelui și în buzunarele ce înconjoară dintele, se înmulțesc și formează o placă bacteriană. Neîndepărtată, aceasta se poate dezvolta într-un focar de infecție și, pe măsură ce sistemul imunitar reacționează, se eliberează endotoxine bacteriene, apare inflamația cronică, iar sistemul imunitar poate declanșa mai multe răspunsuri imunologice. Implicarea răspunsurilor autoimune în această boală afectează unul sau mai multe dintre țesuturile parodontale: osul alveolar, ligamentul parodontal, cimentul și gingiile, ceea ce duce la distrugerea țesutului și pierderea osoasă, fiind cauza principală a pierderii dinților.

Autoimunitatea poate fi definită ca perturbarea mecanismului responsabil de auto-toleranță și inducerea unui răspuns imun împotriva componentelor sale, cu alte cuvinte, organismul este atacat de propriul sistem imunitar. Anticorpii nu mai recunosc structurile organismului și le atacă, așa cum ar proceda în cazul unor antigene.

Parodontita netratată va duce, în cele din urmă, la pierderea dinților și poate crește riscul de accident vascular cerebral, atac de cord și alte probleme majore e sănătate. Prezența infecției de focar poate fi o cauză primară declanșatoare a tulburărilor autoimune și disfuncțiilor inflamatorii în corp, care poate necesita o abordare sistemică holistică pentru îndepărtare.

Terapia cu ozon medical, deși puțin cunoscută în medicina convențională, este utilizată pe larg în clinica Grandismedozon de mai bine de 20 de ani, cercetarea și practica fiind cristalizate în numeroase articole științifice și teza de doctorat în științe medicale elaborată de dr. Andrei Pîrgari ”Efectul oxigenului activ în forma sa alotropă în tratamentul complex al parodontitelor marginale”.

http://www.cnaa.md/files/theses/2017/50989/andrei_pirgari_thesis.pdf

Astfel, ozonoterapia este cu succes aplicată în tratamentul complex al bolii parodontale, fiind o terapie unică în felul său, cu un puternic efect imuno-antioxidant care modulează inedit sistemul de antioxidare și sistemul imunitar, fiind totodată un grandios agent antiinfecțios, nontoxic și anti-inflamator reușind să calmeze răspunsul imunologic autoimun, oprind evoluția bolii. Procedurile regenerative parodontale chirurgicale fac parte dintr-un tratament complex al bolii parodontale prin care se încearcă regenerarea țesuturilor pardodontale pierdute.

Clinica Grandismedozon oferă tratamentul complex al bolii parodontale, care presupune o combinare a terapiilor bio-oxidative și chirurgicale regenerative având ca scop oprirea și repararea leziunilor provocate de ea.

Regenerarea osoasă ghidată

Regenerarea osoasă ghidată (augmentarea) osoasă reprezintă o sumă de tehnici ce au ca scop comun mărirea în volum a osului maxilar.

Această tehnică este una dintre tehnicile clinice derutinăutilizate în clinica Grandismedozon în tratamentul pierderii osoase.

În chirurgia maxilo-facială o grefă osoasă autogenă este considerată standardul de aur, datorită caracteristicilor sale osteoinductive și osteoconductive și faptului că nu provoacă probleme imunologice. Cu toate acestea, utilizarea acestor grefe este limitată deoarece acestea implică un al doilea situs operativ și au o perioadă de resorbție necontrolată. Ca rezultat, pentru diminuarea acestor dezavantaje, a fost creat osul artificial  sau materiale aloplastice (de sinteza) bioactive, netoxice și non-imunologice. Dintre aceste materiale, cel mai răspândit este beta fosfatul tricalcic (β-TCP), având proprietăți de bio-compatibilitate ridicată și osteoconductivitate. Datorită acestor trăsături, β-TCP conduce la apoziția osoasă în zonele care intră în contact cu materialul.

Având în vedere că în clinica Grgandismedozon punem accentul pe tehnici minim invazive și regenerative, datorită experienței dobândite în ultimii de 20 de ani și bazându-ne pe cercetările științifice și clinice în acest domeniu, s-a ajuns la utilizarea combinată a beta fosfatul tricalcic (β-TCP) și a concentratelor plachetare,în special fibrină bogată în plachete (PRF)derivată în mod autogen din sângele propriu al pacienților. Combinația acestor biomateriale poate crește semnificativ regenerarea și accelera vindecarea osoasă având un impact benefic asupra rezultatului dorit.
Copyright © 2019 Grandismedozon. All rights reserved.
Copyright © 2019 Grandismedozon. All rights reserved.