Beneficiiile ozonoterapiei sau terapiei cu ozon | Află totul despre ozon

Evoluția în lumea medicinei a fost una extraordinară, în ultimele decenii. De la inventarea tratamentelor vindecătoare, până la operații chirurgicale făcute la microscop, știința a fost pusă în slujba tratării oamenilor. Însă există și metode care au salvat milioane de vieți, în trecut, și pe care medicii le-au uitat, sau înlocuit.

Beneficiiile ozonoterapiei sau terapiei cu ozon | Află totul despre ozon

Ozon-blog-cover-1200x800.jpg

Ozonul medical; Ozonoterapie este una dintre metodele de terapie extraordinare, inventate cu mult timp în urmă, care au salvat milioane de vieți, dar pe care medicii le-au uitat, sau au încercat să le înlocuiască. Ca să înțelegeți importanța acestei metode de îmbunătățire a sistemului imunitar, dorim să vă prezentăm istoria sa: cine a inventat-o, cine a brevetat-o și câte vieți a salvat.

Ozein= Miros

Ozonul a fost descoperit de un fizician neamț, pe numele său Schönbein. Pentru că acest gaz avea un miros aparte, fizicianul l-a numit ”Ozein”, cuvântul german care tradus înseamnă miros. În 1857, un alt savant neamț, Von Siemens a reușit să construiască primul generator de ozon, pe care l-a denumit ”Conducta de Inducție”. În 1870, fizicianul german Lender a realizat primul studiu despre efectele biologice ale ozonului – acesta având proprietatea de agent dezinfectant în apă. Descoperirea efectelor sale anti-microbiene a reprezentat o revoluție medicală la acea vreme.

 

Primele utilizări ale Ozonului medical

În 1893, în Olanda, medicii au decis implementarea primei instalații pe bază de ozon medical care să dezinfecteze și purifice apa de consum. Datorită efectelor sale benefice în rândul populației, această metodă a fost implementată și în alte orașe europene precum Zurich sau Florența.

 

Premiul Nobel pentru invenția lui Nicola Tesla

 

nicola tesla ozon
Nicola Tesla a înființat ”Tesla Ozone Co” – compania care realiza generatoare de ozon medical

 

Pentru că a văzut și experimentat efectele benefice ale ozonului medical, Nicola Tesla a înființat ”Tesla Ozone Co” – compania care realiza generatoare de ozon medical, în vederea implementării lui în cât mai multe orașe din SUA, și lume.

În anul 1900, Nicola Tesla a primit premiul Nobel pentru invenția sa și aprecierea marilor academicieni ai lumii pentru aportul adus în lumea medicală. Ca urmare a invenției lui Nicola Tesla, în anul 1913, mai mulți profesori universitari și șefi de spitale din Statele Unite ale Americii au pus bazele ”Asociației Americane a Ozonoterapiei” – prima instituție de acest gen din lume.

 

Ozonoterapia în timpul Primului Război Mondial

Medicul O. Wolff, chirurgul șef al armatei Germaniei, a extins folosirea Ozonoterapiei și a introdus-o ca tratament primar în dezinfectarea rănilor soldaților. Rata de supraviețuire a crescut impresionant, de la nici 15%, la peste 60%. Deși Europa era cuprinsă de teroarea războiului, savanții americani au studiat cu mare atenție implementarea tratamentelor cu ozon, astfel că, în 1917, Dr. Neisswanger, directorul Spitalului din Chicago, publică studiul ”Ozonul, agent primordial terapeutic”, lucrare care a avut un impact imens, chiar și la zeci de ani de la publicarea sa. Medicul american a conchis în studiu că peste 115 boli pot fi tratate sau efectele lor ameliorate cu ajutorul terapiilor cu ozon.

 

ozon medical
Medicul O. Wolff, chirurgul șef al armatei Germaniei, a extins folosirea Ozonoterapiei și a introdus-o ca tratament primar în dezinfectarea rănilor soldaților.

 

În anii de după terminarea Primului Război Mondial, foarte mulți medici au primit Premiul Nobel pentru munca pe care au depus-o în aplicarea terapiilor cu ozon în diferite arii ale medicinei.

La începutul Celui De-al Doilea Război Mondial în Germania, doctorul H. Wolff a publicat cartea ”Ozonul Medical”, care până și în ziua de astăzi rămâne o lucrare de referință în tratamentul terapiilor cu ozon, iar în perioada războiului, scrierile sale au fost aplicate de sute de medici aflați pe front.

 

Invenția unui fizician

În anul 1957 fizicianul german Dr. Hansl realizează și brevetează primul generator de ozon medical, modern. Patru ani mai târziu, același Dr. H. Wolff prezintă autohemoterapia, ca metodă de administrare a ozonului perfuzabil. După zece ani de studii aprofundate și experimente, alături de Dr. Rilling, pune bazele Societății Germane de Oxigen-Ozono Terapie”.

 

ozon medical

 

Implementarea Ozonoterapiei la nivel mondial

Beneficiile acestui tratament nu au rămas fără ecou. Spania, prin doctorul Salas-Planells a implementat terapia cu ozon în tratarea chirurgiei vasculare, iar multiple studii și cercetări revoluționare cu privire la mecanismele biologice și biochimice ale ozonului au fost publicare de medicul Viebahn.

Italianul Matassi, un renumit om de știință, alături de colegii săi de la Departamentul de Stat în Neurologie au publicat, în 1983, primele rezultate ale studiului clinic pe subiecți umani în ceea ce privește tratarea Herpesului Zoster cu Oxigen-Ozonoterapie.

În același an, în cadrul conferinței internaționale dedicate Ozonoterapiei, s-a publicat studiul ”Aplicațiile medicale ale Ozonului” – 33 de patologii care pot fi tratate cu ozon.

Ministerul Sănătății din Canada recunoaște beneficiile tratamentului cu ozon, și recomandă aplicarea acestuia în tratarea bolilor precum HIV-SIDA. În momentul de față, Ozonoterapia este utilizată la scală largă în țări precum Spania, Franța, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Germania, Italia, Austria, Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Grecia, Canada, în 14 state din SUA, Mexic, Cuba, Argentina, Chile, Brazilia, Rusia, Israel, China, Coreea de Sud, Noua Zeelandă și Australia.

Importanța sa este un dat științific, ce a fost subiectul a zeci de ani de studii și cercetări. Faptul că este utilizat la scală mică, deși se cunosc prea bine beneficiile sale, este un lucru pe care îl putem schimba noi.

În 2018 în cadrul Adunării Generale a WFOT (WORD FEDERATION OF OZONE THERAPY) Romania a preluat președinția WFOT și va organiza viitorul Congres Mondial în anul 2020 (septembrie sau octombrie) la București.

Te așteptăm la clinica Grandismedozon pentru a-ți prezenta toate beneficiile Oxigen-Ozonoterapiei.Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.
Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.