Ozonoterapie

Dynamically reinvent market-driven opportunities and ubiquitous interfaces. Energistically fabricate an expanded array of niche markets through robust products.

SERVICII PREMIUM

Ozonoterapie

Pentru că tu ești prioritatea noastră, oferim o serie de terapii inovatorii de stimulare a proceselor reparatorii proprii, precum Oxigen-Ozonoterapia, terapia Bio-Fotonică a sângelui, terapia cu Hidrogen Molecular, Vitamino-Mineralo Terapia și Nutriția Integrativă cu efecte remarcabile asupra sănătății tale.

Termenul de Medicină Bio-oxidativă a fost folosit pentru prima dată în 1986 de către Charles Farr, M.D., Ph.D., pentru a descrie utilizarea principiilor oxidării în procesul de îmbunătățire a sănătății. Pentru această cercetare, dr. Farr a fost nominalizat pentru a primi premiul Nobel pentru Medicină din 1993.

Pentru a înțelege ce înseamnă Medicina Bio-oxidativă este important să înțelegem legătura dintre termenii de Oxigenare / Oxidare și Oxidare / Reducere.

Medicina Bio-oxidativă prin terapiile sale oferă organismului mai mult oxigen, îl oxigenează si îmbunătățește în special ceea ce privește absorbția și utilizarea oxigenului la nivel celular. Adăugarea de oxigen suplimentar are multe beneficii atât pentru prevenirea cât și pentru tratamentul mai multe tipuri de afecțiuni și boli. Prin creșterea disponibilității intracelulare a oxigenului, celulele încep să oxideze toxinele acumulate și să le elimine, celulele se regenerează și inevitabil țesuturile întineresc.
Pe de alta parte reacția chimică care implică oxigen este cunoscută sub denumirea de oxidare. Reacțiile de oxidare pot fi lente, cum ar fi ruginirea metalelor sau pot fi rapide, cum ar fi arderea focului. Corpul uman nu ar putea supraviețui fără reacții de oxidare. Respirarea oxigenului este esențială și totodată este un proces de oxidare prin care organismul transformă alimentele în energie utilizabilă pentru creștere și menținere.

Oxigen-Ozonoterapia

Ozonul, din grecescul ozein, ceia ce înseamnă „a mirosi”, a doua forma (activă) alotropă a oxigenului, formatdin trei atomi de oxigen (O3) – este ungazde culoare albăstruie, care se produce natural în atmosferă,cu un miros caracteristic, in concentrații mici e plăcut ”miros de aer purificat si proaspăt”, in concentrații mari e înțepător si intens iritant.

Molecula de ozon este o formă foarte activă de oxigen și se formează atunci când oxigenul este expus la un câmp de energie înaltă, de exemplu unde ultra-violetele (UV), care creează ozonul atunci când o lungime de undă de 160 – 240 nm (nanometri) lovește un atom de oxigen. Ambele procese combină atomul de O cu molecula de oxigen (O2) pentru a forma ozon (O3).

Ozonul este foarte reactiv și instabil, are o reacție reversibilă ceea ce înseamnă că se descompune rapid înapoi în oxigen, este 100% ecologic și nu lasă reziduuri chimiceîn urma descompunerii.

Terapia cu ozon este o formă de tratament, efectuat cu ozon medical. Cu toate acestea, Ozonul medical nu este doar ozon, dar și un amestec dintre oxigen și ozon în concentrații și doze care sunt selectate folosind un generator de ozon. În clinica Grandismedozon, Ozonul medical este produs din oxigen pur, de un generator medical German de ultimă generație.

Administrat o singura dată sau repetat, în concentrații și cantități terapeutice, ozonul medical determină un efect biologic benefic și eficient asupra corpului. Aplicațiile terapeutice aleozonului medical se bazează pe capacitatea sa oxidativă, capabilă să genereze un stres controlat care activează răspunsurile antioxidante din corp.

Odată administrat sistemic (în corpul uman) apare o reacție biochimică imediată care generează alți mesageri numiți ozonide (peroxizi de ozon). Acestea vor desfășura o serie de reacții metabolice, care în cele din urma vor aduce efecte și beneficii biologice pozitive: alimentarea cu oxigen a organismului, activarea sistemului imunitar și a propriilor antioxidanți și captatori ai radicalilor liberi eficienți în protecția țesuturilor și întârzierea proceselor de îmbătrânire, stimulându-se astfel regenerarea țesutului sănătos.

Terapia cu ozon medical are efect cumulativ care poate fi văzut in timp, este considerată un tratament conservator care nu deranjează organismul, care oferă o soluție inovatoare pentru multe probleme de sănătate pe care medicina convențională nu le poate vindeca. Este foarte simplu și variat și, în unele cazuri, depășește rezultatele obținute prin farmacoterapie. Această terapie are un potențial terapeutic major și se caracterizează prin simplitatea aplicării sale, prin-o înaltă eficiență și toleranță și practic prin lipsa efectelor secundare.

Rezultatele sunt destul de evidente și, în general, pot fi observate din primele ședințe. Odată ce  țesuturile corpului sunt oxigenate în mod adecvat, se îmbunătățesc capacitățile lui naturale de apărare, se întărește sistemul imunitar, se îmbunătățește capacitatea de concentrare și memorie, de energie și vigilență mentala, se îmbunătățește viteza de reacție și starea de spirit.

Terapia cu ozon sporește performanțele fizice și intelectuale, ajută la promovarea somnului odihnitor, diminuează treptat durerea, sporește forța sexuală, îmbunătățește dispoziția și este, de asemenea, benefică pentru păr și piele.

De regulă, ozonoterapia este considerată o ramură a medicinei complementare și este folosită ca adjuvant complimentar cu alte tratamente medicale convenționale. Cu toate acestea, cercetările științifice au stabilit că aplicarea ozonului poate vindeca mai multe boli. În calitate de terapie complementară, indicațiile obișnuite ale ozonoterapiei sunt: infecțiile bacteriene, fungice și virale, tulburările de aprovizionare cu sânge, bolile neuro-degenerative și bolile acute sau cronice ale articulațiilor – inclusiv herniile de disc. Terapia cu ozon medical sporește funcția de detoxifiere a ficatului, astfel fiind foarte eficientă în tratarea ficatului gras, hepatitelor virale și celor cauzate de consumul excesiv de alcool.

Persoanele care suferă de stres asociat muncii sau persoanele expuse eforturilor fizice și psihice excesive sunt candidați excelenți pentru terapia cu ozon medical. Aplicarea acestei terapii activează metabolismul celulelor roșii și albe din sânge, stimulând și îmbunătățind starea generală a pacienților. S-a constatat că sportivii cu performanțe ridicate pot beneficia în mare măsură de această terapie, deoarece contribuie la o recuperare si vindecare mai rapidă a durerilor musculare. Oamenii în vârstă sunt foarte receptivi la terapia cu ozon, deoarece ozonul medical are o influență favorabilă asupra tulburărilor vasculare cerebrale, adesea asociate cu o performanță și concentrare scăzută, trezire incompletă și amețeli.

Terapia cu ozon a fost, de asemenea, dovedită a fi extrem de eficientă în tratamentul diabetului zaharat, și în profilaxia complicațiilor sale. Eficiența sa ca și tratament adjuvant pentru cancer a fost dovedită de ample cercetări, în special prin efectul pozitiv pe care l-a avut asupra calității vieții pacienților. Nu în ultimul rând, este recomandat ca tratament cu efectepozitive de anti-îmbătrânire, datorită beneficiilor sale față de stresul oxidativ și de prevenire a bolilor, datorită oxigenării suplimentare a celulelor tisulare.

Nu s-au găsit efecte secundare importante legate de terapia cu ozon medical. Cu toate acestea, câteva  contraindicații exista si ele trebuie evaluate înainte de aplicarea tratamentului.

Există un volum imens de date clinice care arată eficacitatea și siguranța terapiei cu ozon medical, atunci când această terapie este aplicată în conformitate cu protocoalele de lucru specifice.

În calitate de terapie complementară, ozonoterapia oferă un spectru larg de beneficii și se recomandă în următoarele afecțiuni: infecții bacteriene, fungice și virale: Boala Lyme, Candidoze cronice, herpes, Epstein-Barr, HIV-SIDA, hepatite.

În afecțiuni neurologice: scleroza multiplă, Boala Parkinson, Alzheimer, neuropatia diabetică.

În boli autoimune și degenerative: afecțiuni cardiovasculare, diabetul, fibromialgia, sindromul de oboseală cronică, artrita, Boala Crohn, Lupus, cancer, prevenirea bolilor cardiace și accidentelor vasculare cerebrale.
Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.
Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.