Medicină bio-oxidativă

Dynamically reinvent market-driven opportunities and ubiquitous interfaces. Energistically fabricate an expanded array of niche markets through robust products.

SERVICII PREMIUM

Medicină
Bio-oxidativă

Pentru că tu ești prioritatea noastră, oferim o serie de terapii inovatorii de stimulare a proceselor reparatorii proprii, precum Oxigen-Ozonoterapia, terapia Bio-Fotonică a sângelui, Vitamino-Mineralo Terapia și Nutriția Integrativă cu efecte remarcabile asupra sănătății tale.

Termenul de Medicină Bio-oxidativă a fost folosit pentru prima dată în 1986 de către Charles Farr, M.D., Ph.D., pentru a descrie utilizarea principiilor de oxidare pentru îmbunătățirea sănătății. Pentru cercetările lui în acest domeniu a fost nominalizat în 1993 la Premiul Nobel pentru Medicină. Pentru a înțelege ce înseamnă Medicina Bio-oxidativă este important să facem deosebirea dintre termenul de Oxigenare și Oxidare. Acești termeni se referă la două procese metabolice total diferite care nu sunt legate între ele.

Oxigenarea semnifică creșterea numărului de molecule de oxigen în special în ceea ce privește absorbția și utilizarea oxigenului la nivel celular. Deși terapiile de oxigenare pot contribui la îmbunătățirea sănătății, ele nu fac parte din Medicina Bio-Oxidativă. Cu toate acestea, terapiile de oxigenare pot fi aplicate împreună cu terapiile utilizate în Medicina Bio-Oxidativă.

În chimie, oxidarea se referă la pierderea sau transferul de electroni de la un atom sau moleculă la altul. Opusul oxidării este reducerea în care electronii sunt dobândiți. Împreună, acest schimb de electroni, numit reducere și oxidare, este denumit redox. Redox-ul inițiază reacțiile chimice, astfel toate procesele de viață depind de redox. Viața și vindecarea depind de echilibrul dinamic chimic din organism (homeostazie) iar acest echilibrul chimic depinde de redox. Îmbunătățirea homeostaziei redox este fundamentul Medicinei Bio-Oxidante.

Ca rezultat al multor factori din viața modernă, cum ar fi stresul în exces, alimentația necorespunzătoare, expunerea la radiații și poluarea aerului, apei și alimentelor, sistemele oxidative și antioxidante ale organismului pot fi copleșite. Acest lucru are ca rezultat un efect negativ asupra funcției celulelor din organism și asupra sistemului imunitar al corpului și a capacității sale de a se apăra împotriva infecțiilor, alergenilor, toxinelor, carcinogenilor și a altor stresori ai vieții.

Terapiile Bio-Oxidative, cum ar fi Oxigen-Ozonoterapia și terapia Bio-Fotonică a sângelui, stimulează sistemele redox ale organismului și ajută la întoarcerea corpului la echilibru și sănătate. Te invităm în clinica noastră să experimentezi îmbunătățirea homeostaziei redox și amplificarea stării de bine prin metode alternative.  Găsirea și tratarea cauzelor care generează dezechilibrul în organismul tău te vor face să trăiești viața din plin.

Oxigen-Ozonoterapia și terapia Bio-Fotonică a sângelui pot fi benefice pentru tratamentul unui spectru larg de afecțiuni infecțioase, virale, bacteriene, fungice și parazitare precum și durerile musculare, de articulație și artritele.

Terapiile Bio-Oxidative funcționează prin stimularea sistemului tău imunitar, stimularea capacității corpului tău de a se dezintoxica și îmbunătățirea proceselor biochimice de producere a energiei celulare în mitocondrii (uzina energetică a celulei) facilitând vindecarea fără vreun efect secundar.

Medicina Bio-Oxidativă poate fi folosită în calitate de tratament, precum și pentru prevenție și strategii anti-aging.

Te invităm în clinica noastră să experimentezi îmbunătățirea homeostaziei redox și amplificarea stării de bine prin metode alternative. Găsirea și tratarea cauzelor care generează dezechilibrul în organismul tău te vor face să trăiești viața din plin.

Oxigen-Ozonoterapia

Ozonul, din grecescul ozein, ceia ce înseamnă „a mirosi”, a doua forma (activă) alotropă a oxigenului, formatdin trei atomi de oxigen (O3) – este ungazde culoare albăstruie, care se produce natural în atmosferă,cu un miros caracteristic, in concentrații mici e plăcut ”miros de aer purificat si proaspăt”, in concentrații mari e înțepător si intens iritant.

Molecula de ozon este o formă foarte activă de oxigen și se formează atunci când oxigenul este expus la un câmp de energie înaltă, de exemplu unde ultra-violetele (UV), care creează ozonul atunci când o lungime de undă de 160 – 240 nm (nanometri) lovește un atom de oxigen. Ambele procese combină atomul de O cu molecula de oxigen (O2) pentru a forma ozon (O3).

Ozonul este foarte reactiv și instabil, are o reacție reversibilă ceea ce înseamnă că se descompune rapid înapoi în oxigen, este 100% ecologic și nu lasă reziduuri chimiceîn urma descompunerii.

Terapia cu ozon este o formă de tratament, efectuat cu ozon medical. Cu toate acestea, Ozonul medical nu este doar ozon, dar și un amestec dintre oxigen și ozon în concentrații și doze care sunt selectate folosind un generator de ozon. În clinica Grandismedozon, Ozonul medical este produs din oxigen pur, de un generator medical German de ultimă generație.

Administrat o singura dată sau repetat, în concentrații și cantități terapeutice, ozonul medical determină un efect biologic benefic și eficient asupra corpului. Aplicațiile terapeutice aleozonului medical se bazează pe capacitatea sa oxidativă, capabilă să genereze un stres controlat care activează răspunsurile antioxidante din corp.

Odată administrat sistemic (în corpul uman) apare o reacție biochimică imediată care generează alți mesageri numiți ozonide (peroxizi de ozon). Acestea vor desfășura o serie de reacții metabolice, care în cele din urma vor aduce efecte și beneficii biologice pozitive: alimentarea cu oxigen a organismului, activarea sistemului imunitar și a propriilor antioxidanți și captatori ai radicalilor liberi eficienți în protecția țesuturilor și întârzierea proceselor de îmbătrânire, stimulându-se astfel regenerarea țesutului sănătos.

Terapia cu ozon medical are efect cumulativ care poate fi văzut in timp, este considerată un tratament conservator care nu deranjează organismul, care oferă o soluție inovatoare pentru multe probleme de sănătate pe care medicina convențională nu le poate vindeca. Este foarte simplu și variat și, în unele cazuri, depășește rezultatele obținute prin farmacoterapie. Această terapie are un potențial terapeutic major și se caracterizează prin simplitatea aplicării sale, prin-o înaltă eficiență și toleranță și practic prin lipsa efectelor secundare.

Rezultatele sunt destul de evidente și, în general, pot fi observate din primele ședințe. Odată ce  țesuturile corpului sunt oxigenate în mod adecvat, se îmbunătățesc capacitățile lui naturale de apărare, se întărește sistemul imunitar, se îmbunătățește capacitatea de concentrare și memorie, de energie și vigilență mentala, se îmbunătățește viteza de reacție și starea de spirit.

Terapia cu ozon sporește performanțele fizice și intelectuale, ajută la promovarea somnului odihnitor, diminuează treptat durerea, sporește forța sexuală, îmbunătățește dispoziția și este, de asemenea, benefică pentru păr și piele.

De regulă, ozonoterapia este considerată o ramură a medicinei complementare și este folosită ca adjuvant complimentar cu alte tratamente medicale convenționale. Cu toate acestea, cercetările științifice au stabilit că aplicarea ozonului poate vindeca mai multe boli. În calitate de terapie complementară, indicațiile obișnuite ale ozonoterapiei sunt: infecțiile bacteriene, fungice și virale, tulburările de aprovizionare cu sânge, bolile neuro-degenerative și bolile acute sau cronice ale articulațiilor – inclusiv herniile de disc. Terapia cu ozon medical sporește funcția de detoxifiere a ficatului, astfel fiind foarte eficientă în tratarea ficatului gras, hepatitelor virale și celor cauzate de consumul excesiv de alcool.

Persoanele care suferă de stres asociat muncii sau persoanele expuse eforturilor fizice și psihice excesive sunt candidați excelenți pentru terapia cu ozon medical. Aplicarea acestei terapii activează metabolismul celulelor roșii și albe din sânge, stimulând și îmbunătățind starea generală a pacienților. S-a constatat că sportivii cu performanțe ridicate pot beneficia în mare măsură de această terapie, deoarece contribuie la o recuperare si vindecare mai rapidă a durerilor musculare. Oamenii în vârstă sunt foarte receptivi la terapia cu ozon, deoarece ozonul medical are o influență favorabilă asupra tulburărilor vasculare cerebrale, adesea asociate cu o performanță și concentrare scăzută, trezire incompletă și amețeli.

Terapia cu ozon a fost, de asemenea, dovedită a fi extrem de eficientă în tratamentul diabetului zaharat, și în profilaxia complicațiilor sale. Eficiența sa ca și tratament adjuvant pentru cancer a fost dovedită de ample cercetări, în special prin efectul pozitiv pe care l-a avut asupra calității vieții pacienților. Nu în ultimul rând, este recomandat ca tratament cu efectepozitive de anti-îmbătrânire, datorită beneficiilor sale față de stresul oxidativ și de prevenire a bolilor, datorită oxigenării suplimentare a celulelor tisulare.

Nu s-au găsit efecte secundare importante legate de terapia cu ozon medical. Cu toate acestea, câteva  contraindicații exista si ele trebuie evaluate înainte de aplicarea tratamentului.

Există un volum imens de date clinice care arată eficacitatea și siguranța terapiei cu ozon medical, atunci când această terapie este aplicată în conformitate cu protocoalele de lucru specifice.

În calitate de terapie complementară, ozonoterapia oferă un spectru larg de beneficii și se recomandă în următoarele afecțiuni: infecții bacteriene, fungice și virale: Boala Lyme, Candidoze cronice, herpes, Epstein-Barr, HIV-SIDA, hepatite.

În afecțiuni neurologice: scleroza multiplă, Boala Parkinson, Alzheimer, neuropatia diabetică.

În boli autoimune și degenerative: afecțiuni cardiovasculare, diabetul, fibromialgia, sindromul de oboseală cronică, artrita, Boala Crohn, Lupus, cancer, prevenirea bolilor cardiace și accidentelor vasculare cerebrale.

Terapia Bio-Fotonică

Terapia bio-fotonică a sângelui, de asemenea, cunoscută sub numele de fotoluminescență, iradierea ultravioletă a sângelui, hemo-iradiere, terapia fotodinamică și fototerapia oxidativă, a fost introdusă pentru prima dată în anii 1930 pentru a combate virusul poliomielitei. Terapia a fost apoi utilizată pe scară largă în anii 1940 – 1950 în afecțiuni precum pneumonia, tuberculoza și chiar cancerul. Apariția antibioticelor a dus la scăderea utilizării acestei terapii.

Este o metodă de tratament sigură, non-toxică, non-medicamentoasă, cu costuri reduse, eficientă în cazul majorității bacteriilor si virusurilor aflate în sânge și oferă speranță celor care suferă de infecții bacteriene si virale și de condițiile asociate acestora.

Procedura constă în expunerea sângelui la raze ultraviolete de frecvență și intensitate specifică pentru a distruge infecțiile, bacteriile și virușii din sânge, aceștia absorbind de cinci ori mai multă energie fototonică decât celulele roșii și albe din sânge. În rezultat, fragmentele agenților patogeni distruși creează un răspuns sigur, similar vaccinării autogene, ceea ce în continuare acționează și direcționează răspunsul sistemului imunitar al organismului către infecțiile specifice din corp, cu care corpul încearcă să lupte.

Rezultatul net este inducerea unei distrugeri secundare a acestor agenți de infectare în întregul corp. Astfel, tratarea numai a 30 – 80 ml de sânge cu raze ultraviolete induce un răspuns sistemic benefic. Numărul de ședințe necesare tratamentului este determinat de variabile cum ar fi starea de sănătate a sistemului imunitar al pacientului, durata de timp în care pacientul a fost bolnav și severitatea bolii tratate.

Conform cercetărilor de ultimă oră, tratamentul cu raze ultraviolete poate fi aplicat clinic ca terapie imunomodulatoare atât în calitate de tratament SPECIFIC, (psoriazis, cancer limfatic ) cat și NON-SPECIFIC (infecții cronice, inclusiv parodontita cronică, oboseală cronică, boli autoimune, etc).

În prezent, odată cu creșterea incidenței infecțiilor rezistente la antibiotice și a dorinței pentru terapii mai naturale, tratamentul biofotonic se bucură de o revenire spectaculoasă, consolidând în mod inedit medicina Bio Oxidativă.

Există practic două acțiuni majore ale terapiei bio-fotonice:

 • Distruge agenții patogeni, inclusiv bacterii, viruși, ciuperci, protozoare, celule canceroase și paraziți, stimulând astfel sistemul imunitar.
 • Furnizează corpului Energie Fotonică.

Alte beneficii includ:

 • dispune de un efect puternic anti-inflamator;
 • sporește absorbția oxigenului și contribuie la oxigenarea țesuturilor;
 • îmbunătățește circulația sanguină prin dilatarea vaselor de sânge și reduce agregarea plachetară (formarea cheagurilor de sânge);
 • curăță rapid organismul de toxine biologice și îmbunătățește capacitatea corpului de a detoxifia și de a elimina toxinele;
 • reduce durerea în corp;
 • posedă efect de echilibrare asupra homeostaziei;
 • oferă protecție cardiovasculară prin creșterea metabolismului colesterolului, acidului uric și a glucozei;
 • stimulează producerea de globule roșii în sânge;
 • crește toleranța imunitară și la durere în radioterapie sau chimioterapie;
 • activează transformarea sterolilor în vitamina D.

Vitamino-Mineralo terapia

Dieta noastră ar trebui să ne ofere un nivel adecvat de nutrienţi, însă din cauza stresului cronic, poluării mediului,  și solului sărac în microelemente, conținutul de nutrienţi din alimente, fructe și legume consumate este departe de a fi unul optim.

Pentru a corecta carențele nutriționale dobândite ca urmare a unei alimentații sărace în nutrienţi, terapia cu vitamine și minerale prin suplimente alimentare oferă mineralele și amino-acizii de care are nevoie corpul tău în cel mai eficient mod, stimulând puternic procesele de vindecare la nivel celular.

În Clinica Grandismedozon folosim administrarea suplimentelor alimentare tradiționale și suplimentelor alimentare lipozomale. Datorită unor cauze complexe individuale (inflamații cronice intestinale, intoleranțe alimentare etc.), suplimentele nutritive tradiționale precum capsulele, comprimatele, pulberile dar și o serie de nutrienţi din alimentația zilnică nu sunt absorbite eficient de organism, o parte din ele se pierd fără să ajungă la celule.

Tehnologia Lipozomală permite maximizarea absorbției nutrienţilor până la 98%. Lipozomii sunt micro-bule din lipide, complet invizibile ochiului liber,având o dimensiune de 1/100 din grosimea firului de păr uman. Structura lor este identică cu cea a fosfolipidelor esențialea membranelor tale celulare. Lipozomii sunt biocompatibili și stabili și pot fi creați pentru a transporta în interiorul sau atât apa cât și substanțe nutritive solubile în grăsimi. Această structură lipozomală protejează nutrienţii activi de acizi și enzime digestive facilitând absorbția lor intactă în sistemul circulator sanguin, imediat ce ajung pe mucoasa linguală, ceea ce permitelivrarea în totalitate a nutrienţilor către celulele organismului.Deoarece sunt fabricate din aceleași lipide din care sunt compuse propriile tale membrane celulare, în doar câteva secunde lipozomii încărcați cu nutrienţise pot amesteca efectiv cu membranele celulare eliberând astfelnutrienţii direct intracelular.

Putem afirma cu certitudine că tehnologia lipozomală transformă administrarea naturală pe calea orală în terapie intravenoasă. Simplitatea și ușurința administrării, siguranța unei eliberări rapide și a unei absorbții optime, conferă tehnologiei lipozomale o putere impresionantă.

Dacă dorești să-ți crești nivelul de energie, să-ți îmbunătățești starea generală de sănătate, să tratezi anumite afecțiuni sau carențe, să menții o stare optimă de sănătate, să previi îmbolnăvirea și sa frânezi îmbătrânirea prematura, această terapie te poate ajuta.

Terapia cu Hidrogen Molecular

Hidrogenul – elementul care a dat naștere tabelului periodic, este primul, cel mai ușor, cel mai mic și fundamental element din univers. Este extrem de reactiv și aproape imediat se leagă de alt atom de hidrogen pentru a forma hidrogen molecular sau H2 gazos, asta face ca hidrogenul molecular (H2) să fie cea mai simplă și stabilă moleculă existentă.

Recent, hidrogenul molecular (H2) a fost recunoscut ca un potențial nou agent terapeutic în biomedicină.Datorită dimensiunii mici unice, a masei și a încărcăturii neutre, H2 este capabil să penetreze nu doar membranele celulare, ci și bariera hemato-encefalică și chiar nucleul celular – unde se crede că protejează ADN-ul și îmbunătățește sănătatea mitocondrială.

Totuși, probabil pentru tine este pentru prima data când ai auzit de hidrogen drept fiind esențial pentru sănătate. Cu toate acestea, mai multe studii în ultimii 10 ani au raportat efecte benefice ale hidrogenului molecular în medicina clinica, dezvăluind proprietățile sale de anti-îmbătrânire, de anti-oxidare, antiinflamatoare si anti-alergene.

Cercetările științifice evaluate de cercetători sugerează că există trei proprietăți principale ale hidrogenului molecular care îi permit să aibă aceste efecte terapeutice:

 • Putere antioxidantă

Hidrogenul molecular acționează ca un antioxidant selectiv afectândnumai cel mai toxic şi letal radical liber cunoscut – radicalul hidroxil (OH), convertind-l elegant în apă (H2O) – cu zero produse secundare nocive,hidratând totodată celula.

 • Putere de activare

H2 susține sistemul antioxidant al organismului prin activarea selectivă a căilor specifice de semnalizare celulară, despre care se crede că contribuie la reglarea unei „largi varietăți de gene antioxidante, de detoxifiere și de supraviețuire celulară”.

 • Modularea celulelor noi

Datorită capacității sale de a accesa nucleul și mitocondriile, hidrogenul molecular produce un efect unic de modulare a celulelor care poate afecta pozitiv semnalizarea celulara, metabolismul celular și expresia genică sănătoasă codificată în ADN, rezultând în efecte substanțiale antiinflamatoare, antialergice, anti-obezitate, și anti-îmbătrânire.

Majoritatea studiilor au fost elaborate in baza consumul de hidrogen molecular dizolvat in apă.

Aceleași studii au demonstrat că administrarea apei infuzate cu hidrogen molecular nu prezintă efecte citotoxice și nu generează produse citotoxice secundare în organismul uman și este sigură pentru consum în toate grupele de vârstă, de la copii la adulți.

Mai mult decât atât, corpul uman își menține în orice moment un nivel optim de hidrogen molecular în fluxul sanguin și poate produce până la 10 de litri de hidrogen molecular pe zi, cu o dieta buna bazată pe fructe, legume și alimente bogate in fibre. Acest lucru se datorează generării de hidrogen molecular de către flora intestinală (bacteriile intestinale).

Zilnic atât adulții cât și copiii sunt expuși stresului oxidativ, care s-a demonstrat ca este unul din principalii factori în patogeneza aproape a tuturor bolilor, inclusiv cancerul.

În scop preventiv, terapia cu hidrogen molecularare potențialul de a reduce stresul oxidativ la nivel celular,având un efect esențial pentru sănătate.

Metoda cea mai convenabilă și mai eficientă de administrare a hidrogenului molecular în cadrul terapiei cu hidrogen moleculareste prin intermediul apei infuzate cu hidrogen.

La clinica Grandismedozon toți pacienții care doresc aceasta terapie sunt instruiți personalizat referitor la prepararea zilnică a acestei ape.

Terapia cu Vitamina C perfuzabilă

Una din terapiile practicate în clinica GRANDISMEDOZON este folosirea dozelor mari de Vitamina C administrată pe cale intravenoasă. Abordarea noastră oferă ajutor și speranță persoanelor care suferă de boli cronice, punând accent pe însănătoșire și menținerea sănătății mai degrabă decât pe tratarea simptomelor. Recomandăm folosirea tratamentului cu Vitamina C in doze mari în cazul artritei, infecțiilor bacteriene, infecțiilor virale, rănilor, bolii Lyme, etc.

Există nenumărate teste si cercetări medicale care susțin utilizarea terapiei cu Vitaminei C perfuzabilă.Vitamina C este unul dintre cei mai buni agenți antivirali disponibili, cu abilitatea de a neutraliza și elimina un spectru larg de toxine. Vitamina C îmbunătățește considerabil rezistența organismului și capacitatea sistemului imunitar de a neutraliza infecțiile bacteriene, virale și fungice.

Alte beneficii ale terapiei cu Vitamina C perfuzabile includ:

 • reduce durerea după traume;
 • susține procesul de vindecare rapidă a rănilor;
 • ajută la absorbția fierului;
 • îmbunătățește nivelului de energie/luptă cu oboseala cronică;
 • crește rezistenței la răceli/gripă sau alte infecții virale/bacteriene;
 • îmbunătățește răspunsul in terapiile anti-cancer.Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.
Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.