Stomatologie estetică

SERVICII PREMIUM

Stomatologie
estetică

Un zâmbet frumos și o estetică facială armonioasă sunt atribute care contribuie la bunăstarea oricărui pacient. Este ușor să îți pierzi încrederea în sine atunci când ești nemulțumit de zâmbetul tău.

Estetica zâmbetului se referă la forma, textura, culoarea și alinierea dinților anteriori, precum și la țesuturile moi intraorale, buze, estetica facială. Un obiectiv important al tratamentului estetic este faptul că rezultatul final ar trebui să fie cât mai aproape de așteptările pacientului, îmbunătățind estetica facială și zâmbetul.

Stomatologie estetică

Digital Smile Design

Designul digital al zâmbetului (DSD) oferă suport pentru integrarea specialităților, cum ar fi stomatologia cosmetică și restaurativă, parodontologia, implantologia, ortodonția etc.

DSD oferă o abordare conceptuală multidimensională a stomatologiei cosmetice. Acest sistem promovează utilizarea percepțiilor vizuale extrem de eficiente (fotografie și videoclipuri digitale), educația și motivația pentru a intensifica comunicarea dintre tine și echipa de specialiști și îmbunătățește în mod similar integrarea altor specialiști dentare implicate în planificarea și executarea procedurală. Această abordare sistematică este amplu utilizată la Clinica GRANDISMEDOZON.

Ce este Digital Smile Design?

Esența întregului concept se bazează pe analiza proporțiilor tale faciale și dentare prin incorporarea unei serii preselectate de fotografii și clipuri digitale de înaltă calitate, într-o abordare sistematică și eficientă de comunicare. Astfel, are loc evaluarea, diagnosticarea, planificarea – implementarea proceselor de tratament unice pentru cazul tău specific.

Beneficiile folosirii DSD

Analiza fotografiilor și videoclipurilor compilate pentru cazul tău vor oferi echipei GRANDISMEDOZON o înțelegere clară a interconectării, mișcării dinamice între dinți, gingii, buze și zâmbet.

În esență, spectrul complet al emoțiilor tale va fi dezvăluit prin intermediul caracteristicilor faciale unice! Acest lucru este chiar uimitor și te face sa te întrebi, oare ce vor mai crea inovatorii și inventatorii în continuare în această lume minunată a stomatologiei de înaltă tehnologie?

Dr. Andrei Pîrgari, explică: ”Design-ul unic creat de noi în fiecare caz aparte poate fi vizualizat în mod clar și chiar îmbunătățit prin contribuția și ideile pacientului, iar noi încurajăm acest lucru cu toate inima”.

Dacă îți dorești un zâmbet perfect dar și natural care să te caracterizeze, te gândești la fațete dentare, lucrări cosmetice sau implanturi dentare pentru întreaga gură Protocolul DSD aplicat cu succes la Clinica GRANDISMEDOZON îți poate îndeplini așteptările depășind limitele stomatologiei convenționale și te poate ajuta să obții un rezultat mai bun și un zâmbet cuceritor.

În rezultat, membrii echipei GRANDISMEDOZON împreuna cu tine veți crea un zâmbet care-ți reflectă propria personalitate și imagine! Cu siguranță stomatologia estetică DSD este hi-tech și de ultimă ora!

Profilaxie dentară și parodontală

Cunoaștem cu toții sintagma „este mult mai ușor și mai ieftin să previi decât să tratezi”, iar acest lucru se realizează în domeniul stomatologiei prin profilaxia dentară.

Profilaxia dentară reprezintă prima și cea mai importantă etapă în îngrijirea dinților și are ca scop principal eliminarea biofilmului dentar.

Biofilmul dentar (placa bacteriană) este factorul principal care cauzează carii, infecții parodontale și peri-implantita.

Aceasta trebuie să înceapă încă din copilărie odată cu apariția primilor dinți și continuată apoi toată viața. Profilaxia previne atât îmbolnăvirile dentare, cât și complicațiile în cazul afecțiunilor deja existente. Din păcate, nu putem sesiza singuri, în timp util afecțiunea dentară (carii, afecțiuni parodontale) și nici nu avem cum să conștientizăm gravitatea acesteia. De aceea, nu trebuie să aștepți ca durerea să te aducă într-un cabinet stomatologic. Tratând în stadiu incipient orice afecțiune dentară și folosind metode de tratament minimum invazive, vei fi scutit de neplăcerile cauzate de durerile dentare, sângerări la periaj, miros neplăcut al gurii şi de cazurile mai avansate de mobilitate dentară care pot duce la pierderea timpurie a dinților.

Procedurile de profilaxie profesională sunt reprezentate de:

  • Control stomatologic periodic o dată la 6 luni, prin care medicul stomatolog constată starea dinților, a gingiilor şi a întregii cavități bucale. La această etapă, vei primi informații de ultimă oră şi recomandări pentru realizarea cât mai corectă a unei profilaxii individuale la domiciliu prin igienă dentară zilnică și alimentație sănătoasă. Tehnica de periaj se va individualiza pentru fiecare pacient în parte cu periuțe și paste adecvate în funcție de morfologia parodonțiului și de starea sa de sănătate.
  • Periajul dentar efectuat timp de 3-5 min, de 2 ori /zi (dimineața și seara) trebuie suplimentat cu mijloace auxiliare: ață dentară, periuțe interdentale, duș bucal, oil pulling.
  • Igienizarea profesională reprezentată de detartraj ultrasonic, periaj profesional, air flow metode profilactice prin care se îndepărtează placa bacteriană, tartrul dentar şi colorațiile inestetice de pe suprafața dinților.
  • Sigilarea șanțurilor şi fosetelor este o metodă de prevenire a apariției cariilor.
  • Corectarea unor obiceiuri vicioase sau actelor involuntare ce pot afecta dinții și întreg aparatul dento-maxilar prin șlefuiri selective și gutiere de bruxism.
  • Corectarea carențelor de vitamine și minerale.

Albirea dentală profesională

Cu toții ne dorim o dantură perfectă și un zâmbet luminos, iar metodele pentru a le obține sunt tot mai accesibile și mai puțin costisitoare. Tratamentul ZOOM este recomandat și supervizat de medicul specialist și reduce la minimum stresul și riscurile la care sunt supuși pacienții, garantând o albire a dinților cu până la nouă nuanțe pe parcursul a 60 de minute.

Cum se realizează albirea ZOOM?

O ședință de albire cu ZOOM constă în: prezentarea procedurii de către medicul stomatolog, fotografii înainte și după procedură, izolarea țesuturilor moi și aplicarea gelului, ce reprezintă procedura de albire în sine. Procedeul necesită în prealabil, efectuarea unui detartraj, airflow și periaj profesional, menite să pregătească și să curețe dinții.

Ingredientul principal al gelului special de albire este peroxidul de hidrogen. Acesta se aplică pe smalțul dintelui, pe fața vestibulară a acestuia și sub acțiunea luminii lămpii cu plasmă ZOOM eliberează oxigenul, ce curăță smalțul dinților din interior.

Aplicarea gelului ZOOM se realizează pe parcursul a 4 ședințe de câte 15 minute. Albirea ZOOM este un proces confortabil pentru pacient datorită generării minime de căldură și a protecției oferite țesuturilor moi. În plus, continua supraveghere medicală elimină orice complicații care ar putea apărea pe termen scurt sau lung, cum se întâmplă de multe ori în cazul albirii la domiciliu. Efectele albirii pot fi sesizate imediat, iar în funcție de obiceiurile alimentare ale pacientului, acestea pot rezista câțiva ani de la finalizarea albirii.

După albire pacienții beneficiază GRATUIT de substanțe de protecție, care se aplică pe dinți pentru a reduce sensibilitatea și pentru a-i proteja de coloranții alimentari.

Albirea dinților este pentru fiecare?

Albirea dinților este recomandată oricărei persoane sănătoase, care a depășit vârsta de 16 ani, deoarece până în acel punct pulpa dintelui este în creștere și există riscul iritării sau sensibilizării acesteia. Rezultate de albire spectaculoase pot fi obținute în special atunci când sunt prezente pete galbene datorate îmbătrânirii smalțului, fumatului, cafelei și vinului sau a altor coloranți alimentari.

Ca orice alt produs de albire, ZOOM nu va deschide la culoare materiale precum: porțelan, compozit sau acrilat.

În cazul pacienților care prezintă afecțiuni dentare, apărute în perioada de formare și dezvoltare a țesuturilor dentare, adică până la erupere: hipoplazie, hiperplazie, anomaliile de dezvoltare și de erupere; modificările culorii dinților,pete gri de la tratamentul cu Tetraciclina sau alte medicamente sunt recomandate mai degrabă fațetele dentare.

Contraindicații

Albirea nu este indicată în cazul femeilor gravide și celor care alăptează, pacienților care urmează un tratament pentru boli grave sau disfuncții, pacienților cu sensibilitate la lumină sau care iau medicamente foto-reactive, chiar și homeopate. Dacă există totuși dorința realizării acestei proceduri, este bine să consultați în prealabil medicul stomatolog, care poate stabili ce strategie este bine de urmat, în funcție de problemele semnalate.

Avantajele ZOOM sunt evidente: procedura facila, acțiune rapida cu rezultate in numai 60 de minute, scăderea sensibilității dinților datorită concentrației reduse de H2O2 (doar 25%) și protejarea perfectă a țesuturilor moi.

În cazul pacienților care rămân chiar și după câteva zile cu o hipersensibilitate a dinților la variații de temperatură sau citrice este indicată administrarea de creme cu surse bio-disponibile de calciu și fosfat, fără fluor. În perioada imediată albirii este de preferat evitarea consumului de produse intens colorate precum cafeaua, tutunul, ceaiul, vinul roșu sau ciocolata, care afectează structura poroasa a dintelui.

Siguranța: Contrar îngrijorărilor manifestate de pacienți, albirea supervizată de medicul dentist este una sigură. Majoritatea semnelor de deteriorare semnificativă a smalțului asociate cu produsele de albire au fost raportate în cazul albirilor la domiciliu sau, nesupervizate de medicul dentist. Albirea profesională nu ar trebui să se facă în fiecare an deoarece efectele asupra smalțului sunt cumulative, utilizare excesivă a produselor de albire nu este necesară.




Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.




Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.