SERVICII PREMIUM
Dacă pulpa inflamată sau infectată este lăsată netratată, aceasta poate cauza durere sau poate conduce la abces. Acest tratament implică îndepărtarea pulpei infectate, dezinfectarea și obturarea (sigilarea/umplerea) canalului radicular. Dintele este apoi, restaurat cu o obturație coronară definitivă sau o semicoroană/coroană.
În cadrul clinicii Grandismedozon practicăm tratamente de canal complexe, fără durere, folosind tehnologii speciale de ultimă generație. Pentru că tu ești preocuparea noastră, siguranța ta ca și pacient al clinicii este obiectivul numărul unu pentru echipa noastră.
Tratamentul canalului radicular, numit și terapie endodontică, este necesar atunci când pulpa dintelui este infectată ca urmare a unei carii profunde,fracturi dentare sau traume. Dacă pulpa inflamată sau infectată este lăsată netratată, aceasta poate cauza durere sau poate conduce la un abces. Acest tratament implică îndepărtarea pulpei infectate, dezinfectarea și obturarea (sigilarea/ umplerea) canalului radicular. Dintele este apoi restaurat cu o obturație coronară definitivă sau o semicoroană/coroană.
Tratamentul de canal este un tratament complex, ce poate implica mai multe etape, atunci când infecția este avansată (fără un tratament corespunzător are loc extensia procesului infecțios, ceea ce poate duce la pierderea dintelui).
Datorită complexității sistemului endodontic, tratamentul endodontic de calitate presupune curățarea și sterilizarea adecvată a spațiului endodontic care pot fi obținute doar prin alternarea și combinarea metodelor mecanice (instrumentarea mecanică ce îndepărtează resturile din interiorul camerei pulpare și a canalului radicular) și chimice (irigarea cu soluții de dizolvare/dezinfectare). Instrumentarea mecanică a canalelor radiculare poate fi efectuată manual sau cu ajutorul instrumentelor acționate electric – instrumente endodontice rotative.
Începând cu anii 1990, în tratamentul endodontic intră în uz micromotorul electric, iar în prezent acest dispozitiv este o piesă indispensabilă în realizarea unui tratament endodontic performant, eficient și calitativ. Împreună cu micromotorul endodontic se folosesc instrumentele rotative (ace rotative).
Acest fapt permite abordarea unor canale extrem de curbe respectând forma lor naturală, făcând totodată etapa de prelucrare mecanică mult mai eficientă și mai scurtă ca timp. De asemenea motoarele endodontice de top au integrate un detector, numit Apex Locator care permite medicului dentist să localizeze vârful rădăcinii și să evite perforațiile.
Totodată, având în vedere că fiecare sistem endodontic are spații ce nu pot fi curățate mecanic, singurul mod în care putem curăța și steriliza canaliculele dentinare și numeroasele anastomoze este prin utilizarea eficientă a soluțiilor de irigare și prin activarea lor cu anse ultrasonice endodontice.
Siguranța manoperelor stomatologice derivă și din gradul de confort pe care îl vei resimți, astfel tratamentul endodontic în clinica noastră se va desfășura, în baza următoarelor criterii:
Monitorizarea gradului de uzură al instrumentarului – frezele și acele folosite în tratamentele de canal suferă in timp o uzura. Atunci când aceste instrumente nu mai corespund standardelor ridicate de siguranță ele sunt scoase din uz și înlocuite cu unele noi. Astfel, verificând periodic instrumentarul reușim să diminuăm considerabil riscurile manoperelor endodontice.
Este ușor de înțeles de ce unii oameni ar putea crede că dinții falși sunt chiar mai buni decât dinții naturali, dar acest lucru nu este adevărat. Dinții existenți fac parte dintr-un sistem complex de nervi, vase și țesut osos. Deși acestea pot avea uneori problemele lor, soluția ideală de sănătate orală este de obicei menținerea cât mai mult posibil a structurii naturale a dinților tăi. Așa cum afirmă Asociația Americană a Endodontiștilor: ”nimic nu este la fel de bun ca dintele natural” și ”salvarea unui dinte natural ar trebui să fie întotdeauna prima alegere pentru o stare bună de sănătate și cele mai bune rezultate cosmetice”.
Pierderea unui dinte, neurmată de protezare pe lângă probleme estetice, conduce și la complicații secundare precum dezechilibrul ocluzal, cu urmări grave la nivelul articulației temporo-mandibulare și cu un rol determinat în echilibrul postural general al organismului.
Periază dinții cel puțin de două ori pe zi și folosește ața dentară sau irigatorul bucal cel puțin o dată pe zi.
Adoptă o dietă sănătoasă și echilibrată pentru menținerea bunăstării generale și funcționării optime a corpului.
Alege procedurile de îngrijire preventivă la cabinet o dată la 6 luni. Igienizarea profesională și controlul periodic vor ajuta echipa GRANDISMEDOZON să identifice problemele de sănătate orală înainte ca acestea să se agraveze și să devină mai dificil de tratat.
Optează pentru tratamente care îți vor păstra dinții, decât să mergi direct pentru extracție. De exemplu, dacă ai o rădăcină dentară infectată, recomandăm să alegi terapia canalului radicular, în locul extragerii imediate a dintelui.