Stomatologie biomimetică

Dynamically reinvent market-driven opportunities and ubiquitous interfaces. Energistically fabricate an expanded array of niche markets through robust products.

SERVICII PREMIUM

Stomatologie
biomimetică

Prin natura și evoluția sa, dinții au rezistat testul timpului. De fapt, dinții sunt proiectați atât de bine, încât au rămas neschimbați de peste 400.000 de ani. Dinții tăi sunt concepuți în mod natural pentru a dura o viață, iar cu grija și atenția corespunzătoare, aceasta poate fi o realitate. Atunci când dinții se deteriorează sau se cariază, este logic ca restaurările să imite funcția, rezistența și frumusețea dinților naturali.

Tradus literalmente, medicina dentară biomimetică înseamnă a copia ceea ce viața și natura ne-au oferit, adică cele mai reușite și ideale proprietăți pentru dinții noștri naturali. Scopul principal al restabilirii dinților deteriorați și cariați este de a readuce dintele la funcția de rezistență și estetică. Astfel, stomatologia biomimetică este arta și știința de restabilire a dinților deteriorați cu restaurări care imită dinții naturali ca aspect, funcție și duritate.

În clinica Grandismedozon aplicăm aceste tehnici biomimetice inovative pentru a conserva cât de mult posibil din structura dintelui, pentru a păstra vitalitatea lui și a preveni tratamentele inutile de canal. Aceste tehnici sunt folosite la restaurarea de lungă durată a dinților care, în concepte tradiționale, ar fi necesitat extracția, pentru a obține o rezistență superioară a adeziunii restaurărilor la smalț și dentină, și minimiza stresul și contracția de polimerizare asupra dinților, eliminând totodată sensibilitatea, prevenind astfel și complicațiile ce pot apărea în abordările tradiționale.

Stomatologie biomimetică

Obturații dentare din rășină compozită

Când vine vorba de obturații dentare (plombe), rășina compozită este materialul de alegere atât pentru medicul stomatolog, cât și pentru pacient. Materialul compozit oferă o opțiune mult mai plăcută din punct de vedere estetic, conservator si funcțional decât amalgamul folosit în trecut.

Fiind o clinică de stomatologie holistică, Grandismedozon pune accent pe opțiunile de tratament care păstrează mai mult din structură sănătoasă dentară, oferind în același timp rezultate estetice.

Obturațiile din compozit îndeplinesc, fără îndoială, ambele cerințe. Obturațiile din compozit sunt personalizate, fabricate dintr-un material compozit pe bază de rășină, care este un amestec plastic umplut cu pulbere din sticlă de cuarț, dioxid de siliciu sau alte particule ceramice de culoarea dintelui ce imită dintele natural ca și aspect, senzație și funcție.

Compozitele pot restaura ozonă cariată, de asemenea cu succes pot fi utilizate in îmbunătățirea estetică a defectelor dentare minore cum ar fi ciobirile, găurile mici sau crăpăturile, dar și în remodelarea dinților deformațisau decolorați.

Atunci când este aplicată corect, o obturație din compozit poate oferi următoarele avantaje neprețuite față de plombele din metal tradiționale:

 • Estetica ideală – se îmbină perfect cu zâmbetul tău pentru rezultate mai naturale,
 • Durabilitate – de obicei au o durata în timp mai mare decât plombele de amalgam, iar adeziunea chimica la smalț și dentină întărește dintele slăbit și împiedica crăparea lui
 • Conservator – pentru aplicarea obturației e necesară îndepărtarea doar a țesutului dentar afectat, păstrându-se mai multă structură dentară sănătoasă,
 • Previne apariția cariilor viitoare – margini netede și lipite înseamnă o acumulare mai mică a plăcii și mai puține șanse pentru carii viitoare,
 • Reparabil cu ușurință – orice ciobiri pot fi reparate cu ușurința prin suplimentare cu compozit.

Încrustații dentare din ceramică integrală sau zirconiu

Atunci când avem o carie extinsă și dimensiunea obturației este mai mare de 40-50% din coroana dintelui, se recomandă o încrustație din ceramică integrală sau zirconiu care este o reconstrucție a coroanei dentare făcută în laborator de către tehnicianul dentar pentru ca într-un final, molarii și premolarii să-și recapete funcțiile și aspectul estetic.

Încrustația este o minune a tehnicii moderne în stomatologie care a făcut posibilă aplicarea în practică a principiilor biomimetice, fiind o alternativă mult mai eficientă ca plombele tradiționale din amalgam.

Cunoscute în literatura de specialitate cu denumirea de inlay și onlay, incrustațiile efectuate în clinica Grandismedozon reprezintă o procedură standard în restructurarea molarilor și a premolarilor. Deosebirea dintre cele două noțiuni inlay/onlay se rezumă la gradul de distrucție a țesutului dentar.

Deseori numită coroană parțială, încrustațiile onlay reprezintă o soluție de restaurare extrem de eficientă. Fiind un tratament complet non-invaziv, încrustațiile onlay conferă dintelui rezistența, duritatea și aspectul dintelui natural, eliminând necesitatea unei proceduri stomatologice restaurative mai invazive, cum ar fi o coroană dentară artificială.

Fațete dentare

Dacă dorești să -ți transformi zâmbetul și să devii mai încrezător în propriile forțe, fațeta dentară este o opțiune simplă. Fațetele sunt create pentru a estompa defectele dentare și fac ca dinții să arate mai sănătoși, mai frumoși șinaturali.

Fațetele acoperă partea frontală (vizibilă) a dintelui și pot fi folosite pentru a corecta o gamă largă de probleme dentare, cum ar fi:

 • dinții decolorați sau care nu pot fi albiți prin proceduri profesionalede albire,
 • defecte dentare sau suprafețe neuniforme,
 • danturi strâmbe sau deformate,
 • dinți ciobiți sau uzați,
 • spații inegale sau diasteme și treme dentare.

În clinica Grandismedozon pentru fabricarea fațetelor dentare folosim ceramica integrală IPS e.max presată sau monolitică.

Ceramica de sticlă IPS e.max din disilicat de litiu (LS2)este recunoscută pentru rezistența, durabilitatea și calitatea deosebită a esteticii lucrării finale în baza numeroaselor dovezi clinice din studii științifice de durată. Restaurările protetice IPS e.max sunt 100% fără conținut metalic, fiind realizate din materiale bio-compatibile cu un grad înalt de puritate.

Transformă-ți viața cu un zâmbet încrezător!

Coroane dentare fără metal

În mod tradițional, coroanele și punțile dentare erau fabricate din metal, fiind dure și relativ ieftine. Apoi au apărut restaurările metalico-ceramice, care s-au apropiat de aspectul dinților reali și au oferit rezistență, durabilitate și precizie.

Totuși este dificil să obții transluciditatea dinților naturali într-o restaurare cu un conținut metalic. Lumina nu trece prin metal așa cum o face prin dinți naturali, lăsând un aspect lipsit de viață. În plus, în timp, metalul poate lăsa o creastă întunecată după retragerea gingiei.

De ce coroanele fără metal sunt o alternativă înțeleaptă?

Coroanele dentare integrale ceramice și din zirconiu sunt eticheta calității lucrărilor dentare, fiind calitatea de top a acestui segment, fabricate de cele mai multe ori prin tehnologia computerizată 3D CAD/CAM, cea mai modernă și precisă metodă de reconstituire dentară la nivel mondial.

Ceramica integrală și oxidul de zirconiu sunt biocompatibile si îndeplinesc cele mai înalte așteptări estetice. Prin urmare, lumina poate străluci prin aceste restaurări, așa cum o face prin dinții naturali, în plus, gingia adiacentă nu va prezenta margini întunecate.

În stomatologia modernă acestea sunt referințele de top pentru coroanele dentare deoarece oferă o rezistență crescută în timp și conferă o strălucire naturală a danturii.

Avantajele coroanelor dentare fără metal includ:

 • lipsa conținutului metalic, echivalentă cu lipsa apariției reacției alergice la metal;
 • biocompatibilitate;
 • stabilitate coloristică;
 • rezistență la uzură;
 • conducția redusă de căldură, ceea ce poate proteja nervul dentar;
 • șlefuire minim-invazivă a dinților;
 • redefinirea zâmbetului și a culorii danturii;
 • o investiție pe termen lung.

În clinica Grandismedozon pentru fabricarea coroanelor dentare fără metal folosim ceramica integrala IPS e.max presată sau monolitică și oxidul de zirconiu fabricate prin tehnologia computerizată 3D CAD/CAM.

Zâmbetul tău merită ceva mai prețios decât metalul!

Acum poți să aduci frumusețea naturală și strălucirea în zâmbetul tău!
Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.
Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.