Ozonoterapia în Coronavirus

Ozonoterapia în Coronavirus

close-up-of-antibody2.jpg

Am scris acest articol ca răspuns la întrebările pacienților noștri despre eficiența ozonoterapiei în combaterea coronavirsului Covid-19. Am analizat cu atenție literatura de specialitate la acest subiect, recomandările Societății Științifice Române de Oxigen-Ozonoterapie și cazurile clinice ale colegilor noștri ozono-terapeuți din alte țări, iar în rezultat, vă propunem articolul de mai jos.

Ce știm despre ozonoterapie la momentul actual?

Ozonoterapia este, probabil, una dintre cele mai eficiente și sigure metode de tratament din istorie. Potrivit unui raport1 publicat de National Institute of Health, U.S. Department of Health and Human Services, ozonul medical a fost utilizat eficient în ultimii 150 de ani pentru tratarea a peste 114 boli. Terapia cu ozon este versatilă și poate fi utilizată pentru prevenirea și tratamentul bolilor acute și cronice. Rezultatele terapiei au fost demonstrate științific, sunt consistente, sigure și cu efecte secundare minime și prevenibile.

Potrivit articolului științific2 re-publicat în martie 2020 de Townsend Letter – The Examiner of Alternative Meidicne, datorită proprietăților biologice speciale, ozonul medical dispune de toate calitățile teoretice și practice necesare pentru a fi considerat un candidat viabil de combatere a Covid-19, MERS și SARS prin distrugerea activității virale a acestora. Iar cheia acestei strategii constă în faptul, că coronavirușii sunt vulnerabili în fața agenților oxidanți datorită fragilității învelișului lor lipidic exterior.

Un alt articol3 constată faptul ca mulți viruși necesită grupe neoxidate de sulfhidril (-SH) pe membranele lor pentru fuziunea și pătrunderea în celule. Virușii corona, inclusiv SARS-CoV-2 (cauza afecțiunii numită acum boala coronavirus 2019 sau COVID-19), au membrane bogate în așa fel de grupe, care pentru activitatea lor virală trebuie să rămână intacte. Totodată, grupele sulfhidril sunt foarte vulnerabile la oxidare. Astfel, ozonoterapia, poate exploata cu încredere vulnerabilitatea critică a acestor viruși.

În lucrarea publicată în 2002 de American Association for the Advancement of Science4, cercetătorii raportează dovezi că anticorpii umani catalizează producerea unor forme extrem de active de oxigen, din oxigenul molecular singlet (1O2 *) și apă. Studiile au sugerat că, calea de oxidare a apei catalizată de anticorpi a produs o specie moleculară suplimentară cu o semnătură chimică similară cu cea a ozonului. Aceste observații pun anticorpii umani într-o lumină cu totul nouă, deoarece anterior nu se presupunea că ar avea astfel de efecte directe și sugerează că pot exista căi alternative pentru uciderea biologică a bacteriilor și virușilor care sunt mediate de oxidanți potențiali precum ozonul, necunoscuți anterior biologiei.

Cum se administrează și care este mecanismul de acțiune al ozonului medical?

Tehnica administrării ozonului medical în corpul uman este aplicată pe larg și documentată științific în vaste lucrări de specialitate privind efectul chimic, biochimic, imunologic și fiziologic generalizat al ozonului asupra sistemelor fiziologice ale corpului, toate fiind bazate pe o înțelegere profundă a rolului oxigenului și a speciilor reactive de oxigen (ROS) în reacțiile metabolice redox.

Mecanismul de acțiune a ozonului5 are loc prin inactivarea bacteriilor, virusurilor, fungilor și protozoarelor, stimularea metabolismului oxigenului și activarea sistemului imunitar.

Important de reținut:

 • Unul din cei mai importanți factori în procesul de vindecare este OXIGENUL. Ozonul contribuie la îmbunătățirea livrării oxigenului către celulele corpului prin eliberarea unei cantități mai mari de oxigen de către hemoglobină și prin creșterea flexibilității celulelor roșiii, îmbunătățind astfel micro-circulația.

 • Ozonul îmbunătățește producerea de ATP (energie), stimulează activitatea antioxidanților cheie și a oxidului nitric, care îmbunătățește circulația sanguină, si modulează sistemul imunitar prin creșterea numărului anumitor citokine care reduc inflamația și scăderea numărului anumitor citokine care sporesc inflamația.

 • Chiar dacă ozonul, odată administrat, se descompune instant, reușește să producă o serie întreagă de metaboliți, specii reactive de oxigen în special peroxizi de ozon – molecule mesageri – care pot distruge agenții patogeni, pot modula sistemul imunitar și rămâne activi zile întregi.

 • Ozonoterapia este o terapie relativ ieftină, se poate aplica în diferite moduri: intravenos (AHT), rectal, vaginal, insuflații în ureche, consum de apă ozonată și saună cu ozon.

Acțiunea anti-virala a ozonului medical:

 • Crește producția de interferoni (apărarea principală a organismului împotriva virușilor);

 • Creează peroxizi de ozon care pot altera structurile învelișului viral necesare pentru atașarea la celulele gazdă;

 • Peroxizii de ozon prezintă efecte antivirale pe termen lung care pot servi la reducerea suplimentară a încărcăturii virale;

 • Creează virusuri disfuncționale (autovaccin specific gazdei);

 • Amplifică capacitatea anticorpilor de a inactiva virușii, crește dinamica antigen-anticorp;

 • Amplifică generarea și eliberarea factorilor de creștere (din trombocite), care ajută la vindecarea și regenerarea țesuturilor deteriorate;

 • Crește producția autentică de molecule anti-oxidante care vă protejează de stresul oxidativ și daunele lui (Up-regulation / Gene Modulation).

Concluzie: Miracolul ozonului

Ozonul este o moleculă naturală care încorporează proprietăți fizico-chimice și biologice unice care sugerează că poate fi eficient în terapia sistemică a Covid-19, MERS și SARS, fie ca monoterapie sau/și ca adjuvant în scheme de tratament standard. Omniprezent în ecosfera terestră, ozonul, în mod uimitor, se găsește, intrinsec în sistemul corporal uman generat de funcțiile imune normale, ca un inactivator pentru o mulțime de agenți patogeni.

Ținând cont de acțiunea anti-virală a ozonului medical, considerăm că acesta poate fi eficient în distrugerea Coronavirușilor. În special, datorită capacității ozonului medical și al mesagerilor săi de a oxida/altera structura învelișului lipidic al virușilor. În rezultat, învelișul lipidic se distruge, iar virușii nu au capacitatea de a repara acest prejudiciu, ceea ce reduce sau elimină capacitatea virală de infectare.

Credem că ozonterapia poate fi aplicată pe larg în calitate de tratament preventiv ieftin, sigur și extrem de eficient în combaterea bolilor virale mortale, care se folosește de vulnerabilitatea lor în procesul de redox în locurile de fuziune a membranelor de cisteină/triptofan. Astfel, ozonoterapia ar putea fi ușor aplicată în întreaga lume, chiar și în țările foarte sărace. Deoarece la moment există foarte puține tratamente convenționale pentru pneumonia virală, epidemia cu care ne confruntăm ar putea servi drept imbold pentru a studia aplicarea ozonoterapiei în mod oficial, în scopul tratării pacienților grav bolnavi care de altfel ar putea pierde lupta cu boala. Iar pentru cazurile de gravitate medie, ozonoterapia poate fi aplicată pentru a încetini sau a opri deteriorarea lor clinică. Un astfel de studiu, în opinia noastră ar aduce ozonoterapia în fruntea tuturor intervențiilor de combatere a bolilor infecțioase, oferind răspunsuri la problemele în creștere cauzate de infecțiile rezistente.

Credem cu tărie că ozonoterapia este șansa noastră pentru a învinge lupta cu Coronavirusul și alte provocări patogene și sperăm sa nu o pierdem!

P.S. Spre confirmarea celor descrise de noi în acest articol, pe data de 4 aprilie 2020 televiziunea italiană TGR RAI FGV a prezentat un reportaj de la Spitalul din orașul Udine privind vindecarea a 36 de pacienți bolnavi de Covid-19, tratați exclusiv cu ozon medical.

https://www.facebook.com/421104258028471/posts/1648556871949864/

https://www.youtube.com/watch?v=vork16wZyUA&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=Dh_LBUr6Wc4&feature=youtu.be

Bibliografie

 1. Ozone Therapy: A Clinical Review https://search.nih.gov/search?utf8=%E2%9C%93&affiliate=nih&query=Ozone+therapy%3A+A+clinical+review&commit=Search
 2. COVID-19, MERS, SARS, and Other Emerging Coronaviruses: Theoretical Considerations and a Proposal for Critical Care Parenteral Blood Ozonation
 3. A Plausible „Penny” Costing Effective Treatment for Corona Virus – Ozone Therapy https://clinmedjournals.org/articles/jide/journal-of-infectious-diseases-and-epidemiology-jide-6-113.php?jid=jide
 4. Evidence for Antibody-Catalyzed Ozone Formation in Bacterial Killing and Inflammation https://science.sciencemag.org/content/298/5601/2195
 5. Bocci V. Oxygen-Ozone Therapy: A Critical Evaluation. Springer Science & Business Media 2013, Viebahn R. The Use of Ozone in Medicine. 5th English ed., Odrei Publishers, Iffezheim, 2007
 • Amato, G., L’ozono-terapia e il blocco del sistema nervosa simpatico nella terapia dell’Herpes Zoster: nostra esperienza. Acta Toxicologica et Therapeutica 17(2/3): 219-227, 1996.
 • Balkanyi, Alexander, Herpes Zoster – a Treatment Concept with Ozone. In: Proceedings of the 15th Ozone World Congress, 11th – 15th September 2001, Medical Therapy Conference (IOA 2001, Ed.), Speedprint Macmedia Ltd, Ealing, London, UK. Full text PDF
 • Bassi, P.; S. Sbrascini; R. Mattassi; F. D’Angelo & A. Franchina, [Ozone in the treatment of herpes zoster]. Rivista di Neurobiologia 28(3-4): 328-333, 1982. [Written in Italian] PubMed*
 • Bocci, Velio; Giulietta Venturi; Marinunzia Catucci; Pier Egisto Valensin & Maurizio Zazzi, Lack of efficacy of ozone therapy in HIV infection. Clinical Microbiology & Infection 4: 667-669, 1998. Comment by Miika Sallinen
 • Carpendale, Michael T. & John Griffiss, Is there a role for medical ozone in the treatment of HIV and associated infections? In: Ozone in Medicine: Proceedings of the 11th Ozone World Congress(Stamford, CT., International Ozone Association, Pan American Committee) M-1-32-M-1-45, 1993. Abstract
 • Carpendale, Michael T.; Joel K. Freeberg & John McLeod Griffiss, Does Ozone Alleviate AIDS Diarrhea? Journal of Clinical Gastroenterology 17: 142-145, 1993. Abstract
 • Chernyshev; A. L.; R. M., Filimonov; A. V. Karasev; V. A. Neronov & V. A. Maksimov, [Combined treatment including ozonotherapy of patients with viral hepatitis]. Voprosy kurortologii, fizioterapii, i lechebnoi fizicheskoi kultury №3, 19-22, 2008. [Written in Russian] Abstract*
 • Delgado, J.; R. Wong; S. Menéndez & M. Gómez, Tratamiento con ozono del herpes zoster. Revista CENIC Ciencias Biológicas 20(1-3): 160-161, 1989.
 • Galeeva, N. V.; V. Kh. Fasylov & I. Kh. Valeeva, [Ozone correction of lipid peroxidation and antioxidant system in patients with acute viral hepatitis B]. Kazanskii Meditsinkii zhurnal №5, 379-382, 2005. [Written in Russian] Abstract
 • Garber, Gary E.; D. William Cameron; Nanci Hawley-Foss; Donald Greenway & Michael E. Shannon, The use of ozone-treated blood in the therapy of HIV infection and immune disease: a pilot study of safety and efficiacy. AIDS 5: 981-984, 1991. Abstract
 • Guerra Segura, Osmel Gaspar & Barbara Elias-Calles Fernandez, Ozonetherapy and Quality of Life in HIV Positive Patients [abstract]. Clinical Immunology 115(suppl. 1): S164, 2005.
 • Hooker, M. H. & B. G. Gazzard, Ozone-treated blood in the treatment of HIV infection. AIDS 6: 131, 1991.
 • Jiao, X. J. & X. Peng, [Clinical Study of Medical ozone therapy in chronic hepatitis B of 20 patients]. Zhonghua Shi Yan He Lin Chuang Bing Du Xue Za Zhi 22(6): 484-485, 2008. [Written in Chinese] Abstract*
 • Kief, H., Studie über Chronische Hepatitis und Ozontherapie.  Erfahrungsheilkunde 32(5): 276-283, 1983.
 • Kief, H., Die Behandlung von Viruserkrankungen mit ozon. Erfahrungsheilkunde 37(7): 438-446, 1988. Abstract
 • Kief, Horst, Derzeitiger Stand der Behandlung von HIV-positiven Patienten mit Ozon – eine Übersicht. Naturheilpraxis 9/1988: 1043-1049, 1988.
 • Kief, Horst, Ozone and The Auto-homologous Immune Therapy in AIDS Patients. Monography: Ludwigshafen, Germany 1993.
 • Konrad, Heinz, Ozone therapy for post-herpetic neuralgia: A retrospective study of 55 cases. In: Proceedings of the 15th Ozone World Congress, 11th – 15th September 2001, Medical Therapy Conference (IOA 2001, Ed.), Speedprint Macmedia Ltd, Ealing, London, UK, 2001.
 • Mawsouf, Mohamed Nabil; Taha Tarek Tanbouli & Wagdy Ibrahim El-Tayar, Ozone Therapy in Patients with Viral Hepatitis “C”: A Clinical Study. In (CD-ROM): Ozone Seminar Congress, European Cooperation of the Medical Ozone Societies, May 23rd -May 25th, Munich 2003. Full text PDF
 • Méndez, Nazarina Ivonne; Silvia Menéndez & José Rivero, Ozonoterapia en SIDA. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas 24(1): 69-71, 2005 Full text
 • Nedogoda, V. V. & O. V. Razvalyaeva, Liver: Influence of ozonotherapy to antioxidative protective system at patients with chronic hepatitis [abstract]. Scandinavian Journal of Gastroenterology33(Suppl. 227: P23): 29, 1998.
 • Oliver, T. H. & D. V. Murphy, Influenzal Pneumonia: The Intravenous Injection of Hydrogen Peroxide. Lancet, February 21, 1920, 432-433.
 • Preuss, Alexander, Positive treatment results in AIDS therapy. OzoNachrichten 5(1/2): 3-5, 1986.
 • Shallenberger, F., Selective compartmental dominance: an explanation for a noninfectious, multifactorial etiology for acquired immune deficiency syndrome (AIDS), and rationale for ozone therapy and other immune modulating therapies. Medical Hypotheses 50: 67-80, 1998. Abstract
 • Sammartino, A.; P. Esposito; L. Mascolo; M. Luongo; V. La Mura & C. Luongo, New diagnostic therapeutic approach in chronic hepathopathic patients post-HBV and HCV necrotics [abstract]. European Journal of Clinical Investigation 33(Suppl. 1): 45-46, 2003.
 • SARS and Ozone Therapy: Theoretical Considerations by Girard V. Sunnen, M.D. May 2003 https://www.ziondaily.com/2.0/web/health_10e/view.php?id=9389


Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.
Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.