Detoxifierea – 6 metode pentru curățarea corpului

Detoxifierea – 6 metode pentru curățarea corpului

detoxifierea-cover.png

Deseori auzim despre necesitatea unei detoxifieri. Dar ce anume este detoxifierea? Explicată foarte simplu detoxifierea este procesul prin care o persoană face schimbări în modul de viață pentru a-și curăța corpul de toxine. Aceste schimbări ale modului de viață presupun abținerea de la anumite lucruri dăunătoare și optimizarea proceselor fiziologice. Unele schimbări sunt temporare, precum adoptarea unei diete detoxifiante, altele sunt permanente, precum excluderea expunerii la toxinele de mediu.

Ce sunt toxinele?

Toxinele sunt substanțe care pot fi otrăvitoare sau pot avea efecte negative asupra sănătății. Cuvântul ”toxine” se referă la toate metalele, substanțele chimice, ingrediente artificiale alimentare, pesticide și otrăvuri care fac rău organismului. Cuvântul toxine este un termen destul de larg și foarte mult folosit în ultimul timp.

Din cauza poluării crescute a mediului, tot mai multe metale grele, precum: arsenicul, aluminiul, cadmiul, mercurul, plumbul sau nichelul – sunt prezente în aer, alimente, lichide sau obiecte de uz personal. Într-adevăr, metalele grele se găsesc chiar și în pește, crustacee sau pui, cosmetice și rujuri, medicamente și vaccinuri, bijuterii și monede, și în multe alte locuri despre care nici nu bănuim că ar putea să existe. Zilnic absorbim metalele grele, iar la început nici nu observăm acest lucru. Totuși, odată cu acumularea lor în oase, țesuturi și în organele cu rol de eliminare a toxinelor – precum ficatul sau rinichii – lucrurile se înrăutățesc. Metalele grele cauzează neurotoxicitate, generează radicali liberi ceea ce promovează stresul oxidativ, distrugând la nivel celular lipidele, proteinele și ADN-ul, rezultând în deteriorarea țesuturilor și îmbolnăvirea organismului. Prin blocarea integrării mineralelor importante și a oligo-elemenelor, acestea declanșează blocaje metabolice și simptome de deficiență minerală.

Practic nu există modalități de protecție de toate toxinele din mediu. Din fericire, există metode de combatere a unor toxine și poluanți. Procesele fiziologice naturale ale corpului nostru există pentru a neutraliza toxinele care nu pot fi evitate. Putem însă ajuta copul nostru în efectuarea acestor procese cu ajutorul detoxifierii regulate.

Dar, mai întâi să înțelegem capacitatea naturală a corpului de a se auto-curăța.

Corpul și detoxifierea

Unul din scopurile noastre, la Clinica Holistică Grandismedozon constă în informarea și sensibilizarea publicului despre faptul că organismul omului are abilități naturale de a se auto-detoxifia. De fapt, corpul dispune de câteva sisteme interioare de excreție a deșeurilor. Sistemul excretor joacă cel mai important rol în procesul de detoxifiere. Funcția principală a sistemului este defecarea și urinarea. Principalele organe care cuprind sistemul excretor este pielea, ficatul, plămânii, intestinul gros și rinichii.

Probabil ești surprins să afli că pielea ta face parte din sistemul excretor, dar este adevărat – pielea contribuie la eliminarea toxinelor prin glandele sudoripare. Scopul transpirației este de a regla temperatura corpului, dar este în același timp un sistemul multifuncțional. Atunci când transpirația trece prin glandele sudoripare, scoate toxinele odată cu ea.

Rolul altor organe este la fel de important. Rolul ficatului constă în filtrarea și excreția deșeurilor, hormonilor, medicamentelor și altor substanțe străine. Plămânii ajută la înlăturarea dioxidului de carbon (gazul care rezultă din procesul respirației). Intestinul gros are câteva funcții importante: pe de o parte absoarbe apa și substanțele nutritive din alimente, pe de altă parte transformă deșeurile în mase fecale și le evacuează prin procesul de defecație. Rinichii filtrează sângele și contribuie la înlăturarea deșeurilor din corp prin urină și reglează echilibrul acido-bazic.

Întregul organism se bazează pe acest sistem pentru o viață sănătoasă. Corpul tău se detoxifică tot timpul, zi și noapte 24/7. Chiar și creierul tău se curăță de toxine atunci când dormi. Este absolut esențial să ai grijă de aceste organe și să le permiți să-și facă treaba.

Pași simpli pe care să-i urmezi pentru detoxifierea organismului

1. Alege corect alimentele

Pentru început, un lucru minunat pe care poți să-l faci pentru a sprijini procesul de detoxifiere a corpului tău este să-i ușurezi încărcătura și să reduci toxinele pe care la introduci în corp. Alege legume și frcute organice în loc de fast food și alte alimente procesate. Evită mâncarea contaminată cu pesticide și modificată genetică.

2. Practică exercițiul fizic și meditația

Exercițiul fizic și meditația contribuie la menținerea unui organism sănătos. Atunci când faci sport, transpire, iar transpirația permite eliminarea toxinelor din corp prin piele. Studiile au demonstrat existența urmelor de arsenic, cadmiu, plumb și mercur în transpirație. Meditația pe de altă parte contribuie la eliberarea minții și reducerea stresului. Stresul poate la fel de toxic pentru sănătate ca și substanțele chimice. O minte neliniștită poate cauza disfuncții în corp.

3. Alimentează-te sănătos

Detoxifierea se referă nu doar la ceea ce ar trebui să eviți, dar în primul rând la ceea ce ar trebui să consumi. O alimentație sănătoasă presupune mai multe alimente care contribuie la detoxifiere, precum usturoiul, lămâia, germenii de broccoli, fasolea neagră și legumele crude.

Deși mai multe diete contribuie la procesul de curățare și detoxifiere, recomandăm un regim alimentar bazat pe alimente organice variate, în special pe fructe și legume, nuci, semințe și germeni. Aceasta este o strategie minunată pentru detoxifierea colonului și a ficatului.

4. Purifică aerul pe care-l respiri

Respiră aer curat pentru a reduce expunerea la toxine! Deși nu poți controla expunerea la întregul mediu înconjurător, totuși poți controla calitatea aerului din locuința ta. Fumul, gazele, părul animalelor de companie, mucegaiul, și migro-organismele pot face aerul din locuința ta chiar mai toxic decât cel de afară.

Un echipament de înaltă calitate pentru purificarea aerului este cea mai bună metodă de a menține aerul din interior curat și fără toxine. Dacă nu ai posibilitatea să-ți instalezi un astfel de echipament, atunci plantele de interior sunt o bună alternativă, ele purifică aerul în mod natural, filtrează aerul și înlătură toxinele.

5. Hidratează-te

Apa este de fapt cea mai valoroasă și mai la îndemână metodă pentru detoxifierea corpului. Toate funcțiile de bază ale corpului necesită apă. Corpul tău are nevoie de apă pentru a produce salivă, pentru transpirație și pentru înlăturarea deșeurilor.

Atunci când spunem hidratează-te, avem în vedere să consumi apă pură și biodisponibilă, nu avem în vedere cafeaua, băuturile energizante sau băuturile carbogazoase. Dacă însă ești unul dintre acei oameni cărora li se pare plictisitor gustul apei, încearcă să adaugi câteva felii de lămâie sau castraveți în apă.

6. Ține o cură de detoxifiere

O cură de detoxifiere este un proces ghidat, pas cu pas care se concentrează pe rând, pe fiecare organ al corpului pentru a elibera corpul de toxine. Programele de detoxifiere oferite la Clinica Grandismedozon se concentrează pe înlăturarea patogenilor, substanțelor chimice și a metalelor grele prin curățarea limfei, a intestinului, ficatului și a rinichilor. Vei fi ghidat în acest proces complex de către specialiștii noștri pentru a deschide principalele rute de detoxifiere a corpului și a valorifica abilitatea naturală a corpului de a se auto-curăța.

Un program complex de detoxifiere presupune câțiva pași, este de durată și necesită angajamentul tău, dar în final îți poate oferi și multe satisfacții. Dacă nu ai ținut niciodată o cură de detoxifiere, recomandăm să te programezi la Clinica Grandismedozon pentru o scanare celulară la care să depistezi carențele de minerale și existența metalelor grele în corp, urmată de o consiliere pentru crearea unui program individualizat de detoxifiere, pas cu pas. În rezultatul acestui proces ghidat de detoxifiere vei ajuta corpul să elimine toxinele acumulate și îți vei restabili starea de bine și pofta de viață.Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.
Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.