6 recomandări ca sa te restabilești după COVID-19

6 recomandări ca sa te restabilești după COVID-19

lastari.png

La Clinica Holistică GRANDISMEDOZON din Brașov, printre terapiile de detoxifiere și modulare a imunității în perioada de restabilire după boală practicăm cu succes mai multe terapii, printre care ozonoterapia, vitamino-mineralo terapia, terapia bio-fotonică a sângelui și nutriția integrativă.

Pacienții clinicii noastre ne-au întrebat cum ar putea să-și restabilească starea de sănătate după ce au avut COVID-19, știind că foarte mulți au urmări și efecte secundare după această boală, de aceea am adunat câteva recomandări pe care ție le prezentăm mai jos.

În practica noastră, am observat că în unele cazuri apar probleme fizice, precum oboseala extremă (epuizarea) sau durerea musculară, în alte cazuri se pot produce schimbări la nivelul psiho-emoțional însoțite de anxietate, schimbări de dispoziție, insomnii și chiar coșmaruri. Exisă și mulți oameni care însă s-au restabilit ușor după boală, fără să acuze urmări sau efecte secundare.

Pentru a înțelege de ce răspunsul la boală este diferit, trebuie să privim corpul ca un sistem întreg, in care rolul decisiv îl joacă relația dintre trei factori esențiali în menținerea sănătăți optime: starea psiho-somatică, (în special stresul cronic), patogenii (viruși si bacterii) si toxinele acumulate (exogene și endogene), toate împreuna relaționează în așa mod, în care apariția sechelelor depinde de aceasta.

Revenirea la normalitate după boală poate dura în unele cazuri și până la câteva luni. Dar în timp, starea de sănătate se va îmbunătăți dacă oferim sprijin celor trei factori enumerați mai sus.

Printre problemele fizice după Covid-19 se numără: slăbiciunea musculară și rigiditatea articulațiilor, starea de oboseală extremă și lipsa energiei, mobilitatea redusă, lipsa poftei de mâncare și pierderea în greutate, dispnee, acumularea flegmei, problemele de stomac – arsuri, diaree și vărsături, dificultăți la înghițire sau disfagie, etc.

În unele cazuri pot apărea probleme neurologice și emoționale precum: dereglări ale somnului, dereglări ale abilităților de concentrare, schimbări de dispoziție, depresie sau anexietate, coșmaruri și amintiri flash-back, confuzie, stres post traumatic, ceață mentală, etc.

Iată recomandările noastre ca să te restabilești:

1. Consumă apa alcalină și biodisponibilă pentru o bună hidratare și detoxifiere, și pentru a-ți susține toate funcțiile corpului, inclusiv sistemul imunitar. Crește consumul de lichide calde. Prepară supe și bulionuri din legume proaspete sau supe de pasăre de casă. Bea ceaiuri din plante, sau de ghimbir cu lămâie.

2. Afla care-ți sunt carențele de minerale și vitamine și suplinește-le cu ajutorul unor suplimente alimentare de calitate, biologic active, precum: Vitamina D3, Vitamina C, Zinc, Omega 3, probiotice, plante cu efect anti-inflamator, etc.

3. Consumă alimente bogate în nutrienți: Include cât mai multe produse organice și integrale, crește aportul de fibre, legume și fructe proaspete, proteină de calitate (ouă și carne de pasăre de casă), exclude zahărul rafinat, consumă alimente fermentate.

4. Practică exercițiile fizice în mod regulat în aer liber: chiar dacă poate fi dificil la început, atunci când ești slăbit și corpul este în convalescență, practicarea regulată a mișcării în aer liber, îți va oxigena corpul și îți va restabili sănătatea fizică și mentală.

5. Dormi suficient! Știm cu toții că somnul restabilește și vindecă corpul. Fără suficiente ore de somn, funcția imună optimă este aproape imposibilă. E bine să dormi între șapte și opt ore pe noapte. Încorporează diferite tehnici de relaxare și respirație pe tot parcursul zilei pentru a scădea din stres și a permite minții tale să se odihnească! Dacă ai insomnii, te poți ajuta cu suplimente din plante care diminuează senzația de neliniște și stările depresive și ameliorează tulburările de somn și anxietate.

6. Oferă-ți timp pentru restabilire: Acordă-ți suficient timp pentru a trece treptat la vechea ta rutină de zi cu zi. Practică activități prin care să-ți antreneze memoria și abilitățile de gândire: poți face puzzle, jocuri de memorie și activități care te pun să gândești. Cere ajutor persoanelor dragi și prietenilor dacă este nevoie pentru a-ți face cumpărăturile necesare, pentru gătit, pentru treburile casnice, etc. Pe întreaga perioadă, atrage atenție la semnele de alarmă, păstrează legătura cu medicul de familie dacă apar probleme de sănătate în perioada post-recuperare.

În cazul în care aveți nevoie de sprijin medical și nutrițional personalizat, pentru scanarea celulară non-invazivă a carențelor minerale și a intoxicării cu metale grele, pentru ozonoterapie, vitamino-mineralo terapia și terapia bio-fotonică a sângelui recomandăm să ne contactați: Dr. Andrei Pîrgari și Angelina Zaporojan-Pîrgari, specialist nutriție, Clinica Grandismedozon din Brașov, Str. Ioan Popasu 1-3.



Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.




Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.