Ce înseamnă stomatologie holistică?

Într-un secol în care totul este mecanizat, tehnologizat și super-procesat, noi am ales o altă cale. Un drum în care putem să punem în valoare minunile pe care ni le-a oferit natura, așa că vă propunem o întoarcere către profunzimea corpurilor noastre – pentru că în noi se află răspunsul către toate problemele noastre.

Ce înseamnă stomatologie holistică?

stomatologie-holistica.jpg

Într-un secol în care totul este mecanizat, tehnologizat și super-procesat, noi am ales o altă cale – stomatologia holistică. Un drum în care putem să punem în valoare minunile pe care ni le-a oferit natura, așa că vă propunem o întoarcere către profunzimea corpurilor noastre – pentru că în noi se află răspunsul către toate problemele cu care ne confruntăm. De aceea, în clinica Grandismedozon oferim informații și tratamente optime pentru a te ajuta să iei decizii care vor îmbunătăți atât starea sănătății cavității tale orale, cât și starea generală de sănătate și vor readuce echilibrul între corp, minte și suflet.

Stomatologia holistică pune accentul pe mai mult decât sănătatea dinților și a gingiilor.

Cercetările arată că există o legătură puternică între sănătatea ta orală și starea generală a sănătății corpului tău și viceversa. De asemenea, stomatologia holistică ține cont de impactul intervențiilor stomatologice asupra sănătății totale a corpului. Majoritatea oamenilor nu își dau seama cât de mult sunt conectate cele două.

Infecțiile si toxinele pot intra în fluxul sanguin prin gură  și pot provoca inflamații în întregul corp.   Multe boli cronice sunt cauzate de probleme dentare sau de o sănătatea orală precară. Acest lucru este cunoscut în special pentru boli precum nevralgii, sinuzită cronică, dureri de cap și de spate, boli articulare, cardiace, infecții respiratorii și multe altele.

Dinții sunt mereu implicați în problemele de sănătate

Stomatologia este o parte integrantă a medicinei holistice. Aproape fiecare afecțiune medicală este însoțită de o afecțiune dentară. În cancerul de sân, de exemplu, un număr mare de cazuri sunt însoțite de infecții dentare cronice latente, numite „focare”. Astfel, pentru echipa GRANDISMEDOZON vindecarea pacientului presupune inițial restabilirea sănătății lui/ei dentare.

Explicația acestei legături strânse dintre starea generală a sănătății și starea sănătății cavității orale este atât biologică, cât și bazată pe istoricul pacientului.

Este bine cunoscut faptul că părțile corpului, cele mai expuse  toxinelor și bacteriilor ingerate în organism sunt gura și dinții. Orice dezechilibru poate duce la îmbolnăvirea gingiilor sau apariția cariilor. Sănătatea orală este, de asemenea, direct legată de producerea reacțiilor inflamatorii, iar inflamația înrăutățește starea de sănătate orală, creându-se astfel un cerc vicios. Știm de zeci de ani că inflamația este o cauză a tuturor bolilor cronice și degenerative, inclusiv a cancerului și a bolilor de inimă.

Un alt factor crucial este istoria practicării stomatologiei. Stomatologia clasică a inventat plombele de amalgam cu mercur (în proporție de 50%) în urmă cu aproximativ un secol, deoarece medicii din acea perioadă au constatat că amalgamul este mult mai ușor de utilizat și mult mai ieftin decât aurul. Din nefericire pentru pacienți, mercurul este instabil și pătrunde în organism, asigurând constant o dieta prin care corpul se intoxica cu metale grele. Odată intrate în corp, acestea sunt stocate în rinichi, sânge, splină, creier, ficat, oase și țesuturi adipoase și afectează direct creierul, sistemul nervos, blochează funcția imunitară și creează inflamații cronice.

Un alt factor istoric este apariția „dietei occidentale”, cu accentul său puternic pe alimente și băuturi procesate, cu un conținut ridicat de zahăr și grăsimi saturate, combinate cu ingrediente artificiale, toxine și xeno-endocrine. În afară de crearea unui mediu care stimulează direct apariția cariilor dentare, această dietă oferă o cantitate insuficientă de nutrienţi, favorizând acumularea reziduurilor toxice în sistemul limfatic, ceea ce promovează inflamația. Astfel, epidemia modernă a bolii parodontale este o consecință directă a dietei occidentale și a toxinelor asociate.

O altă problemă majoră cu care se confruntă stomatologia holistă sunt focarele cronice de infecție apărute în urma tratamentelor endodontice. Aceste focare, din care episodic se diseminează în organism pe cale sanguină, limfatica, nervoasă sau digestivă diverşi microbi, toxine microbiene, endotoxine, alergeni endo şi exogeni, distrag și supra-solicită sistemul imunitar, provocând inflamații cornice generalizate în corp.

O altă sursă de inflamație focală cronică poate fi cauzată de aliajele ce intră în compoziția implanturilor și lucrărilor dentare, cât și de modalitatea de protezare pe implanturi. Vezi aici https://grandismedozon.com/chirurgie-dentara/

Stomatologia Holistică practicată în cadrul Clinicii GRANDISMEDOZON  oferă pacienților  soluții la toate aceste probleme. Obiectivul nostru este să ajutăm pacienții să-și înfrunte atât afecțiunile dentare existente, cât și bolile cronice asociate. Abordarea noastră constă în integrarea asistenței dentare și asistenței medicale generale – o realizare majoră, ceea ce zi de zi oferă alinare și speranță pacienților noștri. 

In Clinica Grandismedozon, încorporăm stomatologia holistică în tot ceea ce facem. Ținem cont de efectele pe termen lung ale tratamentelor stomatologice, abordăm cauzele care stau la baza problemelor dentare curente și ne propunem să oferim tratamente conservatoare non-invazive, ori de câte ori este posibil.

 

Referințe:

  • Gay DD, Cox RD, Reinhardt JW:  Chewing releases mercury from fillings.  1979; 1(8123):985-6.
  • Fredin B. Mercury release from dental amalgam fillings. Int J Risk Saf Med.  1994; 4(3): 197-208. http://europepmc.org/abstract/med/23511257.
  • Rautemaa, A. Lauhio, M. P. Cullinan and G. J. Seymour. Oral infections and systemic disease—an emerging problem in medicine. Department of Bacteriology and Immunology, Haartman Institute, University of Helsinki, Department of Oral and Maxillofacial Diseases, Microbiology Unit of Helsinki University Central Hospital Laboratory Diagnostics, Division of Infectious Diseases, Department of Medicine, Helsinki University Central Hospital, Finland, Faculty of Dentistry, University of Otago, Dunedin, New Zealand and School of Dentistry, University of Queensland, Brisbane, Australia. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1198743X14625623#!

 Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.
Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.