Stomatologie holistică

SERVICII PREMIUM

Stomatologie
holistică

In Clinica GRANDISMEDOZON, încorporăm stomatologia holistică în tot ceea ce facem. Înțelegem că sănătatea cavității tale orale este strâns legată de starea generală a sănătății corpului tău, motiv pentru care luăm în considerare ambele aspecte la fiecare pas. Ținem cont de efectele pe termen lung ale tratamentelor stomatologice, abordăm cauzele care stau la baza problemelor dentare curente și ne propunem să oferim tratamente conservatoare non-invazive, ori de câte ori este posibil.

Ce este Stomatologia holistică?

Stomatologia holistică pune accentul pe mai mult decât sănătatea dinților și a gingiilor.

Cercetările arată că există o legătură puternică între sănătatea ta orală și starea generală a sănătății corpului tău și viceversa. De asemenea, stomatologia holistică ține cont de impactul intervențiilor stomatologice asupra sănătății totale a corpului. Majoritatea oamenilor nu își dau seama cât de mult sunt conectate cele două.

Infecțiile si toxinele pot intra în fluxul sanguin prin gură  și pot provoca inflamații în întregul corp.   Multe boli cronice sunt cauzate de probleme dentare sau de o sănătatea orală precară. Acest lucru este cunoscut în special pentru boli precum nevralgii, sinuzită cronică, dureri de cap și de spate, boli articulare, cardiace, infecții respiratorii și multe altele.

Dinții sunt mereu implicați în problemele de sănătate

Stomatologia este o parte integrantă a medicinei holistice. Aproape fiecare afecțiune medicală este însoțită de o afecțiune dentară. În cancerul de sân, de exemplu, un număr mare de cazuri sunt însoțite de infecții dentare cronice latente, numite „focare”. Astfel, pentru echipa GRANDISMEDOZON vindecarea pacientului presupune inițial restabilirea sănătății lui/ei dentare.
Explicația acestei legături strânse dintre starea generală a sănătății și starea sănătății cavității orale este atât biologică, cât și bazată pe istoricul pacientului.

Este bine cunoscut faptul că părțile corpului, cele mai expuse toxinelor și bacteriilor ingerate în organism sunt gura și dinții. Orice dezechilibru poate duce la îmbolnăvirea gingiilor sau apariția cariilor. Sănătatea orală este, de asemenea, direct legată de producerea reacțiilor inflamatorii, iar inflamația înrăutățește starea de sănătate orală, creându-se astfel un cerc vicios. Știm de zeci de ani că inflamația este o cauză a tuturor bolilor cronice și degenerative, inclusiv a cancerului și a bolilor de inimă.

Un alt factor crucial este istoria practicării stomatologiei. Stomatologia clasică a inventat plombele de amalgam cu mercur (în proporție de 50%) în urmă cu aproximativ un secol, deoarece medicii din acea perioadă au constatat că amalgamul este mult mai ușor de utilizat și mult mai ieftin decât aurul. Din nefericire pentru pacienți, mercurul este instabil și pătrunde în organism, asigurând constant o dieta prin care corpul se intoxica cu metale grele. Odată intrate în corp, acestea sunt stocate în rinichi, sânge, splină, creier, ficat, oase și țesuturi adipoase și afectează direct creierul, sistemul nervos, blochează funcția imunitară și creează inflamații cronice.

Un alt factor istoric este apariția „dietei occidentale”, cu accentul său puternic pe alimente și băuturi procesate, cu un conținut ridicat de zahăr și grăsimi saturate, combinate cu ingrediente artificiale, toxine și xeno-endocrine. În afară de crearea unui mediu care stimulează direct apariția cariilor dentare, această dietă oferă o cantitate insuficientă de nutrienţi, favorizând acumularea reziduurilor toxice în sistemul limfatic, ceea ce promovează inflamația. Astfel, epidemia modernă a bolii parodontale este o consecință directă a dietei occidentale și a toxinelor asociate.

O altă problemă majoră cu care se confruntă stomatologia holistă sunt focarele cronice de infecție apărute în urma tratamentelor endodontice. Aceste focare, din care episodic se diseminează în organism pe cale sanguină, limfatica, nervoasă sau digestivă diverși microbi, toxine microbiene, endotoxine, alergeni endo şi exogeni, distrag și supra-solicită sistemul imunitar, provocând inflamații cornice generalizate în corp.

O altă sursă de inflamație focală cronică poate fi cauzată de aliajele ce intră în compoziția implanturilor și lucrărilor dentare, cât și de modalitatea de protezare pe implanturi. Vezi aici https://grandismedozon.com/chirurgie-dentara/

Stomatologia Holistică practicată în cadrul Clinicii GRANDISMEDOZON oferă pacienților soluții la toate aceste probleme. Obiectivul nostru este să ajutăm pacienții să-și înfrunte atât afecțiunile dentare existente, cât și bolile cronice asociate. Abordarea noastră constă în integrarea asistenței dentare și asistenței medicale generale – o realizare majoră, ceea ce zi de zi oferă alinare și speranță pacienților noștri.

Abordări holistice practicate la Clinica Grandismedozon:

  • Reducerea expunerilor la toxine prin utilizarea materialelor biocompatibile

Una dintre componentele cheie ale stomatologiei holistice este utilizarea materialelor biocompatibile, mai degrabă decât a materialelor toxice.

  • Precauții speciale în îndepărtarea amalgamului

In clinica noastră, eliminăm plombele de amalgam și le înlocuim cu rășină compozită non-toxică. Pentru procesul de îndepărtare a plombelor de amalgam, folosim un protocol special. Setul de măsuri de precauție au ca scop minimizarea efectului toxic al vaporilor de mercur, particulelor care conțin mercur și / sau alte forme de contaminare cu mercur eliberate în procesul de îndepărtare, asupra pacienților și a personalului medical stomatologic.

  • Folosirea coroanelor, punților și fațetelor din ceramică monolită/presată, sau zirconiu.
  • Aplicarea ozonoterapiei pentru eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală, dar și pentru modularea sistemului imunitar și de oxido-reducere al corpului în lupta cu procesele degenerative.
  • Tratamentul ghidat al plăcii bacteriene, în profilaxia dentară și parodontală
  • Albirea dinților cu soluții biocompatibile.
  • Alternative naturale cu materiale biologic active în tratamentul endodontic (tratament de canale).
  • Tratamente cu concentrații trombocitare autologe/autogene pentru regenerări parodontale și augmentare osoasă.
  • Consiliere nutrițională pentru un regim echilibrat și tratarea carențelor nutriționale.Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.
Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.