Nutriție Integrativă

SERVICII PREMIUM

Nutriție Integrativă

Filosofia nutriției integrative constă în faptul că sănătatea omului este expresia îmbinării complexe dintre aspectul fizic, chimic, mental, emoțional și spiritual a vieții și existenței omului.

De fapt, specialiștii instruiți în nutriția holistică abordează sănătatea și vindecarea din perspectiva ființei umane ca un tot întreg. Folosind educația nutrițională în calitate de instrument, specialiștii în nutriție integrativă pun accentul pe consolidarea sănătății și combaterea bolilor abordând fiecare persoană ca și individ unic. Acest lucru necesită angajarea pe deplin a individului în procesul de recuperare a sănătății și onorarea înțelepciunii sale înnăscute, lucrând în echipă pentru a marca cursul spre o sănătate optimă.
Specialistul în nutriție integrativă oferă consiliere persoanelor referitor la îmbunătățirea dietei, modului de viață și atitudinii privind prevenirea bolilor și promovarea sănătății.
Nutriția și alimentația joacă un rol vital în cadrul medicinei integrative, lărgindu-și aria operațională prin introducerea unor suplimente care sporesc starea de bine și întăresc imunitatea organismului – așadar putem spune că această disciplină devine din ce în ce mai populară și se focusează asupra felului în care dieta echilibrată și suplimentele nutritive pot contribui la întărirea stării de bine a corpului, minții și spiritului.

Componentele nutriției integrative

Specialistul în nutriție consiliază persoana pentru a acoperi majoritatea elementelor din sfera nutrițională: macronutrienți, micronutrienți și elemente legate de combinarea alimentelor, precum și sursa de proveniență a acestora. Cu toate acestea, ideea de nutriție integrativă sau nutriție holistică, merge și mai adânc, explorând ideea că nu doar o alimentație și dietă adecvate pot ajuta la vindecarea corpului său fizic, dar și a celui emoțional. De fapt noi credem că o stare bună de sănătate depinde de așa-numita hrană primară precum: activitatea fizică regulată, relații interumane semnificative, activitate profesională care aduce satisfacție, o practică spirituală corespunzătoare, urmarea pasiunilor proprii, forme de auto-îngrijire în afara dietei, creativitate, joacă și distracție. Noi credem că aceste lucruri sunt importante pentru o viață fericită, ești de acord?

Programul de coaching și dezvoltarea unui plan de nutriție

Atunci când specialistul în nutriție integrativă concepe un plan de lucru pentru client, întotdeauna are același punct de plecare: filosofia nutriției integrative este holistică și prevede abordarea omului ca întreg. Niciun plan nu este valabil pentru toți – nevoile emoționale, fizice și nutriționale sunt diferite în fiecare caz în parte. Astfel că specialistul în nutriție integrativă va concepe planul de nutriție după o discuție preliminară cu clientul său, în care se stabilesc obiectivele ce se doresc a fi atinse, precum și calea care trebuie urmată – așadar drumul spre vindecare diferă de la om, la om.

Programul de coaching este individualizat ținând cont de nevoile fiecărui pacient, fiind compus din 12 ședințe de consiliere cu o durată de minim 6 luni.

Fiind conștienți de beneficiile nutriției integrative, în cadrul clinicii GRANDISMEDOZON am integrat acest serviciu, tocmai pentru că suntem convinși de impactul pe care aceasta îl are asupra sănătății și asupra pacientului, ca întreg. Atunci când mintea, trupul și sufletul sunt în echilibru, suntem cu un pas mai aproape de vindecare.
Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.
Copyright © 2020 Grandismedozon. All rights reserved.